2019-10-15 20:31

Ianis, un nou început! Cariera machedonului s-a relansat spectaculos după plecarea de la Dinamo

 |  17:54

Mijlocaşullui FC Timişoara joacă din nou fotbal, unul de excepţie, mai ales că în Banatlumea îl adoră, chiar dacă trecutul său este unul de dinamovist convins. Zicusimte că lumea îl iubeşte şi îl sprijină la noua sa echipă, exact de ce aveanevoie pentru a-şi relansa iarăşi cariera, una măcinată de multipleaccidentări, controverse, războaie cu fanii lui Dinamo, dar şi cu perioadescurte de fotbal autentic. Ajuns la aproape 27 de ani, fotbalistul a primit onouă şansă, poate ultima, să arate cât mai mult din talentul cu care esteînzestrat. Ca şi Claudiu Niculescu la Universitatea Cluj, şi Zicu “aexplodat” la Timişoara, mijlocaşul marcând deja de cinci oripentru alb-violeţi în acest început de sezon, exact cât marcase pentru Dinamo,în ultimii trei ani.

Fericit că a scăpat de Dinamo

Cea mai mare parte din cariera sa a petrecut-o înŞtefan cel Mare. Deşi pentru perioade scurte a mai jucat la Farul Constanţa,Inter Milano, Parma şi Rapid, aţa l-a tras tot la Dinamo. A iubit enorm clubulalb-roşu, însă în această vară a vrut să scape neapărat din Groapă. Simţea cădacă nu pleacă nu mai are scăpare. Jocul nu îi mai mergea deloc, conducătorii şiantrenorii îl atacau ori de câte ori aveau ocazia, însă durerea sa cea mare erarăzboiul cu fanii dinamovişti. Nu era meci în care suporterii să nu îlapostrofeze, chiar dacă majoritatea dintre ei ştiau prin ce calvar a trecutacesta după accidentarea gravă de acum trei ani de la Roma şi, mai ales luniîntregi de medicină recuperatorie. Zicu a forţat iniţial transferul la Rapid,însă cluburile nu s-au înţeles la schimbul cu Grigorie. Până la urmă, NicolaeBadea a cedat la rugăminţile disperate ale jucătorului şi şi-a dat acordulpentru mutarea la Timişoara. De atunci, aşa cum mulţi anticipau, cariera luiZicu s-a schimbat radical. Intrat la început treptat în echipa bănăţeană, eleste acum titular de drept la trupa lui Cosmin Contra. Pentru fotbalist este unavantaj enorm că se cunoaşte foarte bine cu Guriţă, cei doi evoluând împreunapentru Dinamo în perioada 2000-2004. Iar asta s-a văzut imediat după ce Contraa fost instalat antrenor la Timişoara, Zicu bifând toate minutele pentrubănăţeni.

Din nou la naţională după doi ani

Evoluţia şi golurile decisive cu Rapid l-au convins peRăzvan Lucescu să-l recheme la naţională. Se ştie foarte bine că între cei doiexistă o simbioză aparte, tehnicianul fiind acela care acum patru ani l-areinventat pe Zicu în Giuleşti. Ultima perioadă fastă a fotbalistului i sedatorează în mare măsură actualului selecţioner. A fost poate singurul antrenorcare a ştiut să îl convingă să joace la adevărata sa valoare, iar amândoi ştiufoarte bine acest lucru. Convocarea la naţională a venit firesc, iar pentruZicu poate reprezenta un nou început şi la prima reprezentativă. Fotbalistuls-a reaccidentat grav acum doi ani tot pentru naţională. Deşi incompletrefăcut, Zicu a forţat acum intrarea la Dinamo, şi asta doar pentru a prinde lotulpentru Campionatul Mondial din 2008, însă genunchii nu l-au ţinut şi a trebuitdin nou să ia o pauză de câteva luni.

Şi cum toată lumea se întrebă cine este cel maipotrivit să poarte numărul 10 la naţională, Cosmin Contra a oferit cea mai bunăsoluţie: “Zicueste un jucător care face diferenţa, poate să îţi câştige meciurile de unulsingur. Geniul său nu îl au mulţi fotbalişti. Mă bucur că a fost convocat, darmă bucur mai mult că am recuperat un mare talent. Ca să nu mai fie polemică penumarul 10 de la naţională, iată că am găsit acest număr 10 şi sper ca Zicu săcontinue evoluţiile foarte bune şi la prima reprezentativă”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-06-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE