2020-01-29 13:02

Ilie Năstase, AVERTISMENT pentru Simona Halep: Îţi mănâncă oasele, ai mare grijă

 |  15:46
Ilie Năstase, AVERTISMENT pentru Simona Halep: Îţi mănâncă oasele, ai mare grijă

Simona Halep a aflat că suferă de hernie de disc, iar mai multe voci, mai mult sau mai puţin avizate, îi recomandă să nu se opereze şi să efectueze un tratament cu cortizon, pentru a reveni cât mai rapid în circuit. Legendarul Ilie Năstase susţine însă că acest tip de tratament, pe care l-a încercat şi el pe propria piele, este extrem de periculos pentru un sportiv.

"Şi pe mine mă durea cotul, aveam o boală care se cheamă Tennis Elbow şi mi-a zis că ori îmi taie cotul, sau continui şi ajung să am oasele stricate la bătrâneţe, ori să-mi fac cortizon. Am făcut o singură dată, după care mi-am dat seama că e foarte periculos cortizonul. Cortizonul îţi mănâncă oasele, ai mare grijă ", a spus Ilie Năstase la ProSport LIVE.

Cortizonul este un hormon natural, produs de corp pentru a face faţă stresului şi oboselii. Cortizonul are un efect puternic pe o durată scurtă, calmează durerile acute, dar nu este indicat pe termen lung. Este bun doar în cazul inflamaţiilor grave. Un tratament îndelungat cu cortizon poate duce chiar şi la diabet zaharat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-03

In legatura cu acest articol...

ALERTĂ. Diagnostic devastator pentru Simona HALEP. Ce i-au găsit MEDICII și ce se întâmplă cu participarea la Turneul Campioanelor
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE