2020-07-07 03:56

Ilie Dumitrescu, “subordonat” la toate echipele antrenate: 13 în 9 ani

 |  12:19
Ilie Dumitrescu, “subordonat” la toate echipele antrenate: 13 în 9 ani

Expresiafavorită a lui Ilie Dumitrescu înaintea unui meci era "să subordonămadversarul", însă din 2000, de când s-a apucat de antrenorat, a avutocazia de prea puţine ori să o folosească, el trecând pe la 13 formaţii şiavând în total 143 de meciuri la activ, adică o medie de 10 meciuri pe echipă.

"Cândnu vom mai avea şanse să câştigăm titlul, îi voi întinde mâna lui Gigi Becalişi ne vom primi în ochi", spunea Ilie Dumitrescu la instalarea lui înfuncţia de antrenor al Stelei. Dar Ilie Dumitrescu nu a mai aşteptat să-lprivească în ochi pe finanţatorul stelist, plecat la Strasbourg în calitate deeuroparlamentar, şi a renunţat la postul de antrenor imediat după egalul cuAstra de pe teren propriu, deranjat de scandările suporterilor "Demisia,demisia!" din ultimele cinci minute ale meciului.

Cariera detehnician a lui Ilie Dumitrescu părea să atingă apogeul când i-a fost propusăşi a acceptat funcţia de antrenor la Steaua, în urmă cu 40 de zile. Propunerevenită oarecum anormal din punctul de vedere al tehnicianului, el antrenând înultimii patru ani o singură echipa Panthrakikos, din Grecia, în 2009, pentru osingură etapă.

Din punct devedere sentimental, Ilie Dumitrescu, un produs al centrului de copii şi junioriai Stelei, părea soluţia firească într-o situaţie de criză la Steaua, cumanagerul Victor Piţurcă şi staful său tehnic plecat după trei etape ale LigiiI din cauza neînţelegerilor cu finanţatorul Gigi Becali.

Suporteriistelişti, mai ales cei de la Peluza Sud, cunoscuţi pentru antipatia lor faţă definanţatorul Gigi Becali, l-au avertizat pe Ilie Dumitrescu că nu va fisusţinut în noua postura, în opinia lor "refuzând să mai vadă încă oglorie stelistă plecată pe uşa din spate a clubului", conform Mediafax.

Ajuns laSteaua din postura de consultant al unei emisiuni sportive, Ilie Dumitrescu aacceptat de la prima conferinţă că nu va fi susţinut de fani însă a sperat căîi va aduce pe aceştia aproape mai ales datorită contractului său inedit cuclubul, "în valoare de un leu", iar rezultatele echipei îi vor facesă se răzgândească.

După primulmeci din postura de antrenor la Steaua, 2-1 pe teren propriu cu VictoriaBrăneşti, Ilie Dumitrescu a ţinutt să mulţumească suporterilor care au venit pestadion şi mai ales cei cărora au susţinut echipa, adică cei de la cele douătribune şi fanii de la Peluza Nord a stadionului.

Egalul cuultima clasată, Astra Ploieşti, meciul cu numărul opt pentru Ilie Dumitrescu laSteaua, şi primul pas cu adevărat greşit pe teren propriu, i-a înfuriat pesuporterii de la Tribuna I, care au început să strige "Demisia" dinminutul 87 al meciului, scandare preluată apoi de fanii de la Peluza Nord.

În carierade jucător, Ilie Dumitrescu a adunat 172 de prezenţe în Liga I şi 33 în cupeleeuropene pentru Steaua. Ca antrenor la Steaua, Ilie Dumitrescu a stat pe bancatehnică cinci meciuri în Liga I şi trei în cupele europene.

AntrenorulIlie Dumitrescu a anunţat, luni seară, după remiza cu Astra Ploieşti, scor 1-1,că renunţă la funcţia de tehnician al echipei Steaua, precizând că nu poate săstea într-un loc în care un este dorit. Ilie Dumitrescu a preluat echipa Steauala 11 august, în locul lui Victor Piţurcă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE