2019-05-26 08:11


În război cu Scandinavia! Naţionala de handbal are în weekend şansa de a deveni campioană europeană

 |  18:08
În război cu Scandinavia! Naţionala de handbal are în weekend şansa de a deveni campioană europeană

European din afara zonei scandinave. GazdeleDanemarca şi Norvegia, dar şi vecina Suedia întregesc careul de aşi care îşidispută sâmbătă şi duminică duelurile pentru medalii.

Ajunse pentru a doua oară în semifinalelecompetiţiei continentale, tricolorele rămân rezervate în declaraţii pentru aevita eşecurile din trecut. Şi selecţionerul Radu Voina avertizează că Suedianu este nici pe departe un adversar facil, considerând că România porneşte cuultima şansă la medalii. “E binecă nu întâlnim Norvegia în semifinale, dar şi Suedia e un adversar foarteputernic. Oricum, e extraordinar că suntem singuraţară din afara Scandinaviei calificată şi trebuie să fim mândri. Avem adversaricu tradiţie în handbalul mondial, aşa că avem mult de tras până la medalii”, a spus selecţionerul RaduVoina.

Şi toatetemerile par să fie reale. Suedezele au“explodat” la acest turneul final, după ce ani de-a rândul au stat înumbra danezelor şi a norvegiencelor. Un singur eşec şi în rest victorii pelinie, printre care cu Norvegia şi Ungaria, două forţe ale handbalului, meciuricu starurile Linnea Torstenson, Isabelle Gullden şi Johana Wiberg în mare formă.Cu cel mai bun rezultat, un loc şase acum patru ani, fetele lui Per Johansson au fost victimepermanente ale României în întâlnirile directe. În ultimele 10 dueluri,tricolorele s-au impus de şapte ori, iar un meci a fost câştigat de nordice,acum doi ani, la turneul amical Cupa Mondială din Danemarca. “Asta nu mai contează, trebuie săle batem în meciul de sâmbătă, nu ne legăm de trecut”, a adăugat tehnicianul naţionalei noastre. Tricolorele au încheiatGrupa I principală pe locul secund, iar Danemarca pe prima poziţie.

Biletele s-au epuizat

Biletelepentru cele mai importante patru meciuri ale turneului s-au epuizat încă dejoi, astfel că sala din Herning (Danemarca) va fi arhiplină la jocurile sesâmbătă şi duminică. MCH Arena va găzdui 12.500 de spectatori la partideleRomâniei din semifinale şi finală, dar, din păcate, numărul fanilor tricolorinu va depăşi ordinul zecilor.

Avem a treia şansăla aur

Tricolorele sunt văzute de casele de pariuri cuşansa a treia la câştigarea marii finale, în urma celor două gazde, Danemarcaşi Norvegia, care se întâlnesc însă în meciul direct din semifinale. LaBetClic, România are o cotă de 6, în timp ce Norvegia, triplă campioanăeuropeană, este mare favorită, cu o cotă de 1,5. Pe 2 se află Danemarca (4,5),iar cele mai mici şanse le are Suedia, care a primit cota 8 pentru a obţine, înpremieră, medalia de aur.

Program meciuri:

Sâmbătă

ROMÂNIA – SUEDIA, ora 15.30

TVR 2

DANEMARCA – NORVEGIA, ora 18.00

TVR 2

Duminică:

Finala mică, ora 15.30

Finala mare, ora 18.00

Lotul României:

Talida Tolnai, Mihaela Smedescu – portari; ValentinaArdean-Elisei, Roxana Han, Ionela Stanca, Oana Manea, Florina-Maria Chintoan,Ada Nechita, Magdalena Paraschiv, Cristina Neagu, Adina Fiera, AureliaBrădeanu, Ada Moldovan, Melinda Geiger, Oana Şoit şi Mihaela Tivadar.

România laCampionatul European

1994 – locul 10

1996 – 5

1998 – 11

2000 – 4

2002 – 7

2004 – 7

2006 – nu s-a calificat

2008 - 5


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-03-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri