2020-02-24 14:54

INTERVIU: Golgheterul la zi al Ligii I vrea să plece de la Gaz Metan Mediaş. Obiectivele lui Eric: Un transfer şi naţionala României

 |  17:24
INTERVIU: Golgheterul la zi al Ligii I vrea să plece de la Gaz Metan Mediaş.     Obiectivele lui Eric: Un transfer şi naţionala României

Mijlocaşul care a uimit Liga I în acest început de sezon,brazilianul Eric de Oliveira, autorul a 7 goluri în primele 4 etape, nu vrea săse oprească aici. Îşi doreşte să părăsească Mediaşul încă de pe acum pentru amerge la o echipă cu pretenţii din România, cu care să se bată la titlul.Modest din fire, jucătorul cariocas a acceptat să vorbească pentru „Puterea” despre ambiţiile sale de viitor, dar şi despreposibilitatea de a evolua sub tricoul naţionalei României.

Cum te simţi când jocul îţi mergede minune şi toată lumea te laudă?

Minunat, mai ales cămunca mea pe care am pornit-o în 2007 la Mediaş a început să fie apreciată detoată lumea. M-am pregătit foarte bine în acestă vară, însă nu mă aşteptam totuşisă am seria asta de goluri. Mi-am propus să dau 15 goluri în acest sezon, spercă voi reuşi şi apoi să plec la Real Madrid, glumesc. E echipa pe care oîndrăgesc cel mai mult din fotbalul mondial şi la care visez să ajung.

Ştiu că au fost oferte pentru tine din România, vrei săpleci de la Mediaş?

Mă simt bine la Mediaş,dar vreau să plec la o echipă mare ca să mă lupt la titlu. Domnul Pustai m-a ajutatenorm în toată perioada petrecută aici, am venit un copil aici şi nu m-apărăsit niciodată. Însă am contract de Divizia B şi, ca oricine, îmi doresc maimult atât pe plan material, cât şi financiar. Aş putea câştiga mai mulţi baniîn străinătate, însă cred că mi-ar fi mai bine dacă aş rămâne în România, maiales că prietena mea este de aici.

Familia ce zice de aventura ta în România?

Sunt toţi foarte fericiţi. Sper să am rezultate foartebune şi să le resplătesc încrederea pe care o au în mine. De fapt, aproape toţibanii pe care îi câştig din fotbal îi trimit lor, în Brazilia.

Care e situaţia ta cu Mediaşul?

Eu momentan sunt împrumutat până în iunie 2011, aştept săvină şi impresarul meu pentru a discuta cu oficialii clubului situaţia mea.Până la finalul perioadei de transferuri mai este, cine ştie, poate voi reuşisă plec.

Ce echipă din România îţi place cum joacă, dar jucător?

Îmi plac Rapid şi Dinamo, dar şi CFR Cluj este o echipăbună, care, chiar dacă acum nu e în formă, sunt convins că o să-şi revină. Cajucători îmi plac Bratu (n.r. – Florin Bratu, transferat la Litex Loveci), Dorel Stoica, Gabi Mureşan şi Deac.

Te-ai gândit în toată această perioadă să joci pentrunaţionala României?

M-am gândit să-mi iau cetăţenia română, însă doar pentrua nu mai fi considerat extracomunitar şi pentru a avea un contract mai bun. Dardacă ar veni o solicitare de la FRF, aş fi de acord, ar fi o mândrie pentrumine. Îl cunosc foarte puţin pe Răzvan Lucescu, însă mi-a lăsat impresia unuiantrenor foarte bun şi a unui om de calitate.

Dacă vei rămîne până la finalul sezonului la Mediaş, ceobiective ai cu echipa?

Acum suntem primii în clasament, însă va fi foartedificil să ne menţinem aici. Anul trecut am terminat pe locul 10, acum suntconvins că vom termina mai sus în clasament. Nu ne gândim la cupele europene,este extrem de devreme pentru astfel de obiective.

CV

Date personale:

Data naşterii: 5 decembrie 1985 (Nova Iguacu - Brazilia)

Înălţime-greutate: 175 cm / 70 kg

Carieră:

Debut în Liga I - 27 iulie 2008, Gaz Metan-Oţelul 2-2

Echipe: Metropolitano (2004-2007), Gaz Metan Mediaş(2007-prezent)

Cifre:

Meciuri în Liga I: 59

Goluri în Liga I: 18

Meciuri în Liga a II-a: 31

Goluri în Liga a II-a: 11

Sezonul 2010-2011

Liga I: 4 meciuri, 7 goluri, 338 de minute

(Statistică realizată de Alin Huiu)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE