2020-02-28 13:33

INTERVIU: Liviu Ganea: „E vremea mea la Dinamo!”

 |  17:06
INTERVIU:  Liviu Ganea: „E vremea mea la Dinamo!”

Liviu Ganea este omul momentului în fotbalul românesc.Lăsat mereu pe dinafară în ultimii ani de antrenorii care s-au perindat laDinamo, a revenit în această vară în Ştefan cel Mare şi este în prezent cel maiîn formă jucător din echipa lui Ioan Andone. După ce la mijlocul săptămâniimarca un gol decisiv pentru naţionala de tineret, duminică, a întors de unulsingur soarta derby-ului cu Rapid, marcând de două ori, iar roş-albii s-auimpus cu 3-2 în cele din urmă. Vârful în vârstă de 22 de ani a acordat uninterviu cotidianului „Puterea“ în care vorbeşte cu tărie despre ambiţiile salede viitor la echipa din Ştefan cel Mare.

Te aşteptai să fii rezervă în derby-ul cu Rapid?

Nu a fost nici o problemă din punctul ăsta de vedere,eram şi foarte obosit după deplasarea din Moldova cu naţionala de tineret, iarnea Ando (n.r. - Ioan Andone) a preferat să joace cu Andrei Cristea şi MariusNiculae.

Cum te simţeai pe banca de rezerve când echipa era condusă?

Normal că nu îmi convenea, măofticam că nu puteam să-mi ajut echipa, mai ales că scorul nu ne avantaja.Rapidul nu a jucat mare lucru în prima repriză, însă au dat două goluri şi astaera tot ceea ce conta.

Ce ţi-a zis Andone la pauză?

Nu mi-a zis nimic special, doar să joc ce ştiu eu maibine şi să dau goluri. Mi-a spus să joc vârf împins, ceea ce mie îmi convinecel mai mult, acolo dau cel mai bun randament. Îl aştept şi pe Alexe să îşirevină, ca să jucăm împreună în atacul lui Dinamo.

De ce nu reuşeşte echipa să se concentreze în prima repriză?

Nu ştiu ce se întâmplă, cred că e vorba doar deconcentrare şi de atitudine. Antrenorul ne capacitează înaintea meciurilor,dar nu ştiu de ce se întâmplă asta maimereu după pauză, însă e bine că reuşim să întoarcem scorurile.

Simţi că a venit timpul tău?

În sfârşit a venit şi vremea mea, îmi doream enorm săînscriu într-un derby pe Ştefan cel Mare şi să le mulţumesc fanilor pentru cămi-au strigat numele de mai multe ori. Am fost de prea multe ori împrumutat laalte echipe, acum a venit momentul să-mi arăt valoarea şi la Dinamo.

Anul trecut 11 goluri, acum ţinteşti titlul de golgheter?

E devreme să spun asta, însă jocul îmi merge. Este maipuţin important să marchez eu, important este ca Dinamo să învingă mereu şisă-şi îndeplinească obiectivele. Oricum, să fiţi siguri că o să dau tot ceea ceam mai bun în mine să înscriu cât mai multe goluri pentru Dinamo.

Poate câştiga Dinamo titlul în acest sezon?

Au trecut doar 4 etape şi nu este aşa de relevant căsuntem în faţă în clasament, uitaţi-vă la Gaz Metan ce rezultate are, însăDinamo are puterea de a se lupta pentru titlu în acest sezon.

Liviu Ganea – CV

Date personale:

Data naşterii: 23 februarie 1988 (Bucureşti)

Înălţime-greutate: 177 cm / 69 kg

Carieră:

Debut în Liga I - 15 octombrie 2005: Dinamo-CFR Cluj 5-0

Echipe: Dinamo (2004-2008, iunie 2010-prezent), CS Otopeni(2008-2009), Astra Ploieşti (2009-2010)

Cifre:

Meciuri în Liga I: 71

Goluri în Liga I: 22

Meciuri-goluri în Liga a II-a: 29-11

Meciuri-goluri în cupele europene: 5-1

Naţionala de tineret U21:

20 meciuri – 6 goluri

Performanţe:

Titlul de campion cu Dinamo (2006-2007)

Locul 4 în topul golgheterilor din Liga I (2009-2010) –cu 11 reuşite

Sezonul 2010-2011

Liga I: 4 meciuri, 3 goluri, 288 de minute

Liga Europa: 4 meciuri, 1 gol

(Statistică realizată de Alin Huiu)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE