2019-07-20 23:11

Ion Ţiriac se declară împotriva noului format al Cupei Davis şi Cupei Federaţiei

 |  21:00
Ion Ţiriac se declară împotriva noului format al Cupei Davis şi Cupei Federaţiei

Preşedintele FR Tenis, Ion Ţiriac, s-a declarat, într-o scrisoare deschisă adresată şefului ITF, David Haggerty, împotriva noului format al Cupei Davis şi Cupei Federaţiei, considerând că nu este normal ca un trofeu mondial să fie decernat în astfel de condiţii.

“Am fost ales preşedintele Federaţiei Române de Tenis şi din această calitate aş vrea să vă anunţ că sunt împotriva sistemului pe care intenţionaţi să îl puneţi în aplicare pentru Cupa Federaţiei”, a notat Ţiriac, precizând că modificarea sistemului afectează cea mai veche şi prestigioasă tradiţie din tenis.

“Acelaşi lucru se aplică şi în cazul Cupei Davis, diamantul din lumea tenisului, cu o istorie de peste 100 de ani. Este de neconceput că aţi aprobat un astfel de sistem pentru Cupa Davis şi Fed Cup, conform căruia 18, respectiv 12 echipe joacă în acelaşi timp şi în acelaşi loc timp de 6-7 zile pentru un trofeu mondial. Este adevărat că sportul a evoluat în toate aspectele sale, dar asta nu justifică vânzarea şi uciderea acestui bun impresionant în scopuri financiare. (…) Cred cu tărie că mulţi dintre jucătorii actuali nu vor accepta să joace în acest format propus de dumneavoastră şi aura naţionalistă a acestui eveniment s-a pierdut pentru totdeauna”, a mai scris Ţiriac.

El a cerut transparenţă în ceea ce priveşte partea financiară a Cupei Davis, precum şi să se dea publicităţii salariile tuturor angajaţilor ITF. “Activez în acest sport de peste 65 de ani, astfel că este datoria mea în mandatul scurt să fac din federaţia română o voce auzită bine în comunitatea ITF”, a conchis Ion Ţiriac.

La 27 iunie, Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat că începând de anul viitor se schimbă formatul Fed Cup, trecându-se astfel la un sistem similar cu cel din Cupa Davis, doar că turneul final va avea 12 echipe, nu 18.

România se numără printre cele 16 echipe care, în februarie 2020, vor juca în play-off. Se vor disputa opt meciuri, păstrându-se sistemul de acasă/deplasare, iar cele opt câştigătoare se vor alătura finalistelor din acest an, Australia şi Franţa, şi celor două echipe care vor primi wild-card din partea ITF. Cele 16 echipe care joacă în play-off sunt: Belarus, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Elveţia, Germania, Japonia, Kazahstan, Letonia, Marea Britanie, România, Rusia, Slovacia, Spania şi SUA. Turneul final, cu cele 12 echipe, va avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020, la Budapesta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-10Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

La o mustață de integritate În 1969, 1970 și 1972, Ilie Năstase și Ion Țiriac au jucat finala de Cupă Davis. De fiecare dată, împotriva echipei SUA. De fiecare dată, au pierdut. Cupa Davis este alintată „Salatieră”, pentru că aduce cu un bol mare, în care poți prepara o salată. Ion Țiriac este mustăcios. Așa s-a născut celebra butadă „La o mustață de Salatieră”, lansată de marele umorist Dan Mihăiescu, în cupletul „C-așa-i în tenis”, interpretat atât de măiastru de genialul Toma Caragiu - care, întâmplător, seamănă cu Ion Țiriac, iar pentru cupletul respectiv și-a „tras” și o mustață potrivită
04 Aug 2016 |

PUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE