2020-02-28 13:57

Jackie Chan vrea kung fu inclus în sporturile olimpice

 |  14:37
Jackie Chan vrea kung fu inclus în sporturile olimpice

JackieChan, vedeta artelor marţiale de la Hollywood, a spus că doreşte ca wushu,cunoscut în afara Chinei drept kung fu, să fie inclus printre sporturileolimpice.

"Îmiplace foarte mult wushu şi mi-ar plăcea să-l văd inclus în viitoarele JocuriOlimpice", a spus Chan, aflat la Beijing pentru a înregistra o melodiepentru un viitor eveniment sportiv cu lupte.

ComitetulOlimpic Internaţional recunoaşte wushu ca sport, dar nu l-a inclus ca probăoficială la Jocurile Olimpice, spre deosebire de alte arte marţiale asiatice,precum taekwondo şi judo.

Cutoate acestea, Comitetul a permis organizarea unui turneu internaţional dewushu în paralel cu Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. La eveniment, afost prezent Jet Li, o altă vedetă hollywoodiană a kung fu-ului.

Chana mai explicat jurnaliştilor că multiplele stiluri de luptă şi şcoli de kung fuar putea fi cauza pentru care acest sport nu a fost recunoscut ca sport olimpicoficial. "Este greu ca wushu să lase o impresie coerentă publiculuiinternaţional", a spus el.

Chan,care şi-a demonstrat aptitudinile în arte marţiale în mai multe filmeblockbuster, a început să practice wushu din copilărie şi încă exerseazăzilnic, după cum le-a spus reporterilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-09-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE