2020-08-10 21:16

Japonezii nu vor să amâne OLIMPIADA. Premierul Shinzo Abe: "Rasa umană va câştiga lupta cu noul coronavirus"

 |  15:17
Japonezii nu vor să amâne OLIMPIADA. Premierul Shinzo Abe: "Rasa umană va câştiga lupta cu noul coronavirus"

În ciuda pandemiei de coronavirus, guvernul japonez nu are în vedere amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Competiţia din acest an este programată în perioada 24 iulie - 9 august.

"Nu facem niciun fel de ajustări pentru amânarea jocurilor", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al executivului, Yoshihide Suga, în faţa parlamentului, când a fost întrebat dacă guvernul face planuri pentru anularea sau amânarea evenimentului.

Premierul nipon Shinzo Abe este chiar şi mai vehement: "Vreau să organizez Jocurile Olimpice şi Paralimpice perfect, ca o dovadă că rasa umană va câştiga lupta cu noul coronavirus şi am primit susţinere pentru acest lucru din partea liderilor G-7".

Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a precizat, marţi, după o reuniune cu federaţiile sportive internaţionale, că nu este cazul să fie luată o decizie drastică în acest moment cu privire la desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

"Aceasta este o situaţie fără precedent pentru întreaga lume şi gândurile noastre sunt pentru cei afectaţi de această criză. Suntem solidari cu întrega societate pentru a face totul pentru a opri virusul. Situaţia legată de Covid-19 afectează de asemenea pregătirile pentru JO de la Tokyo 20202 şi se schimbă în fiecare zi. CIO rămâne pe deplin angajat cu privire la Tokyo 2020 şi cu mai mult de patru luni înaintea jocurilor nu este necesară nicio decizie drastică acum. Orice speculaţie în acest moment ar fi contraproductivă. CIO îi încurajează pe toţi sportivii să continue să se pregătească pentru JO de la Tokyo cât de bine pot. Vom continua să-i susţinem pe sportivi consultându-ne cu ei şi cu comitetele olimpice naţionale şi oferindu-le ultimele informaţii şi evoluţii, care sunt accesibile pentru toţi sportivii din lume pe site-ul Athlete365 şi prin comitetele olimpice naţionale şi federaţiile internaţionale. CIO are încredere că numeroasele măsuri luate de cele mai multe autorităţi din întreaga lume vor ajuta la oprirea evoluţiei Covid-19. Vom continua să monitorizăm situaţia 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână", se arată într-un comunicat al CIO.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE