2020-06-07 00:37

JOCURILE OLIMPICE DE LA NANJING. Aur pentru echipajele României de dublu rame fără cârmaci masculin și feminin

 |  19:18
JOCURILE OLIMPICE DE LA NANJING. Aur pentru echipajele României de dublu rame fără cârmaci masculin și feminin

Florentin Dincă

Sportivii români prezenți la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing (China) vor neapărat să depășească obiectivul fixat de COSR pentru această competiție juvenilă importantă, obținerea a 7-8 podiumuri. După medalia de argint cucerită de judoka Ştefania Dobre, la categoria 63 de kilograme, marţi a venit rândul componenților echipajelor de dublu rame fără cârmaci să strălucească pe podium. Și nu oriunde, ci pe cea mai înaltă treaptă.

Echipajul Cristina Popescu - Denisa Tilvescu a terminat prima cursa de 1.000 de metri (3:37.32 minute), fiind urmat pe podium de echipajele Chinei (3:37.52) şi al Canadei (3:37.75). În proba similară masculină, Gheorghe Dedu şi Ciprian Tudosă au cucerit medalia de aur (3:11.37 minute). Românii i-au devansat pe cehi (3:12.13) şi turci (3:12.21). „Am intrat pe apă cu gândul să terminăm junioratul cu medalie de aur şi am reuşit. Până acum n-am mai spus nimănui, dar după argintul de anul trecut de la Mondiale am promis că anul acesta nu vom mai câştiga decât aur. Am fost atât de bucuroasă încât pe podium nu mi-am putut stăpâni lacrimile”, a declarat Denisa Tilvescu pentru site-ul oficial al COSR, care a fost completată de colega sa de ambarcațiune, Cristina Popescu: „Startul nostru a fost destul de slab în comparaţie cu cel al adversarelor care au plecat ca din puşcă. În prima jumătate chiar eram pe undeva pe locurile doi-trei, dar am strâns din dinţi şi ne-am concentrat atât de tare să câştigăm încât la final abia am putut coborî din barcă. Ne bucurăm cu atât mai mult cu cât cursele pe 1000 metri nu sunt favoritele noastre”.

JOCURILE OLIMPICE DE LA NANJING. Aur pentru echipajele României de dublu rame fără cârmaci masculin și feminin
zoom
Sleit de puteri după efortul depus în senzaționala cursă pe care a făcut-o împreună cu partenerul său, Ciprian Tudosă s-a prăbuşit din picioare imediat ce a coborât din barcă: “Concentrarea în timpul cursei a fost atât de mare încât în momentul în care am coborât din barcă am simţit cum îmi bubuie tamplele. A trebuit să mă aşez pe ponton câteva secunde, pentru că eram prea ameţit ca să pot sta în picioare. Acum însă, nu contează decât că suntem campioni. Am muncit pentru acet aur şi suntem bucuroşi că eforturile noastre s-au materializat în cea mai strălucitoare medalie”. La rândul său, Gheorghe Dedu era extaziat că și-a îndeplinit marele vis: „Am intrat cu gândul să ieşim campioni, iar visul ni s-a implinit”.

Antrenorul loturilor, Cristian Malis: “Ne-am pregătit un an pentru aceste medalii

Antrenorul loturilor României, Cristian Malis, era la final numai un zâmbet, și nu avea cum să fie altfel, însă numai el știe cât efort au depus sportivii săi pentru a obține performanța maximă la aceste Jocuri Olimpice de Tineret: “De obicei, cursele pe 1000 de metri nu sunt favoritele noastre, dar în ultimele două luni ne-am adaptat programul de antrenament pe această distanţă, iar finalul a fost fericit atât la fete, cât şi la băieţi. Ne-am pregătit un an de zile pentru aceste medalii. Lupta a fost crâncenă, dar mă bucur că ambele echipaje au reuşit să se mobilizeze şi să câştige. Sunt pur şi simplu fericit”.

Foto: cosr.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE