2020-08-09 13:04

Lacrimi de fericire, de nervi, de dezamăgire. Ana Maria Popescu, de la agonie la extaz şi din nou la agonie

 |  20:01
Lacrimi de fericire, de nervi, de dezamăgire. Ana Maria Popescu, de la agonie la extaz şi din nou la agonie

Pe Ana Maria Popescu, fostă Brânză, liderul echipei României de spadă feminin, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio, a prididit-o plânsul ieri, pe aeroport, la revenirea în ţară. Spadasina clubului CSA Steaua a dezvăluit în faţa jurnaliştilor că o încearcă sentimente contradictorii la sosirea din Brazilia. Pe de o parte e fericită că după o lună departe de casă îşi revede soţul, familia, rudele şi prietenii, dar pe de altă parte este tare dezamăgită din cauza criticilor primite, pe nedrept zice ea, după ratarea medaliilor la concursul individual. Mai multe decât atât, Ana Maria este supărată pe oamenii din COSR, care le-au rezervat biletele de întoarcere în ţară, ei şi colegelor sale, la 12 zile după ce îşi terminaseră treaba la Olimpiadă.

''Cui nu i-ar fi dor de casă, care stă plecat o lună de zile, își face treaba, o face bine și după aia parcă e pedepsit și trebuie acolo să mai stea 12 zile. Mă bucur că am ajuns acasă și de data asta putem să plângem de fericire. Pentru noi așteptarea competiției și așteptarea de după au fost foarte lungi, încă nu am înțeles de ce a trebuit să stăm acolo în loc să venim acasă. Am și uitat ce am făcut. Pentru noi era important să venim acasă și să ne vedem cu familia, mai ales că mă întorc de la Rio cu gustul cel dulce al victoriei, dar și cu gustul cel amar pentru ce s-a întâmplat. Da, au fost probleme cu echipamentul. Am fost acuzate că am dat măsuri mici, dar noi am dat măsurile pe care le purtăm întotdeauna la treninguri, indiferent că am fost echipate de federație, COSR sau altcineva. După numai trei zile de concurs nu puteam ridica ochii de rușine din cauza rezultatelor de la individual. Ei bine, oameni de la care mă așteptam să fie în aceeași echipă cu mine, au fost primii care au dat cu pietre și nu mi se pare normal. Am fost numiți aroganți, ni s-a spus că am venit nepregătiți la JO. Eu nu consider că unul dintre colegii mei poate să facă o asemenea o asemenea 'aroganță', să meargă nepregătit acolo și să-și bată joc de șansa pe care o are o dată la patru ani. Îi pot înțelege pe oamenii aceia pătimași, suporteri, care consumă sport și care au pretenții de la oricine. Dar, nu pot să-i înțeleg pe oamenii care trebuiau să fie în echipa mea și mă trezesc că nici nu s-a terminat competiția, mai am șanse la medalii, și ei sunt primii care mi-au sărit în cap. Mă simt dezamăgită și ăsta e motivul pentru care nu pot să mă bucur până la capăt de acest rezultat'', a declarat Ana Maria.

Vrea la Tokyo, alături de Ponor şi Drăgulescu

Spadasina tricoloră a încheiat prin a afirma că își dorește să participe și la Jocurile Olimpice din 2020, dar adaugă că acest lucru nu depinde numai de ea: ''Aici se termină un capitol important în spada românească și vom vedea ce vom scrie mai încolo. Nu știu dacă mai este nevoie de mine, dar voi afla curând. Nu pot eu să decid dacă Tokyo este sau nu un obiectiv pentru mine, să vedem ce vor spune și alții. Eu întotdeauna mi-am dorit să merg mai departe, indiferent dacă s-au terminat bine sau mai puțin bine lucrurile. Asta nu mă împiedică să visez la Tokyo''. La rândul său, Cătălina Ponor, locul 7 la bârnă și 14 la sol, care nu a mai reușit să reediteze marile performanțe de la Londra și Atena (trei medalii de aur), spune că nu se dă bătută şi are puterea şi ambiţia de a-şi lua revanșa la Tokyo, chiar dacă în 2020 va avea 33 de ani. “Dacă eram mai concentrată, dacă nu aveam emoții, pentru că nu am avut în viața mea așa emoții cum am avut acum, și îmi făceam exercițiul cum l-am făcut în calificări probabil acum aveam medalia de gât. Mă gândesc deja la o nouă olimpiadă, important este să fiu sănătoasă și atunci zic că o să ajung și acolo. Îmi doresc să ajungem şi cu echipa la Tokyo, pentru că din punctul meu de vedere medalia pe echipe este cea mai importantă”.

Iluziile “Marocanului”

Marian Drăgulescu a declarat la revenirea în ţară că, după părerea sa, statul şi COSR ar trebui să-l răsplătească financiar pentru locul 4 din finala de sărituri, nota sa fiind la egalitate de puncte cu medaliatul cu bronz, diferenţa fiind făcută doar pentru dificultatea exercițiului. Speranţe deşarte spunem noi, nimeni n-o să-l bage în seamă. “Am venit al treilea ca punctaj în finală, dar din păcate la JO nu se dau egalități, dar am primit foarte multe mesaje pe Facebook, de la lume. Mi-au spus că pentru noi ai luat medalia de bronz, ai ieșit pe locul 3, chiar m-aș bucura ca statul român să mă recompenseze și pe mine ca pentru un punctaj de locul 3. Cu siguranță, motivația mea cea mai mare a rămas în picioare și anume medalia de aur la JO, mi-am fixat ca obiectiv pe termen lung Tokyo”, a spus Drăgulescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE