2020-04-05 16:42

Liga I, repetentă la comunicare

 |  18:57
Liga I, repetentă la comunicare

“Orice informaţie poate fi luată în considerare doar dacăeste anunţată de către club”, cam aşa sună anunţul unei echipe din primuleşalon în cazul în care o informaţie apărută în presă deranjează conducerea. Deasemenea, cu excepţia granzilor, cele mai multe echipe se plâng de faptul că nusunt mediatizate aşa cum consideră că ar trebui.

În schimb, comunicarea cu presa şi fanii este la pământla majoritatea dintre ele, deşi la începutul fiecărui sezon, mai bine dejumătate dintre cele 18 echipei anunţă că vor să joace în cupele europene.

Cum în ţările civilizate, site-ul oficial este oglindafidelă a tot ceea ce se întâmplă la club, acelaşi lucru se poate spune şidespre România. Site-uri inexistente sau neactualizate cu lunile, prezentareaunor date eronate şi multe alte probleme care pot duce la scăderea numărului defani.

De magazine online nici nu are rost să aducem aminte,doar patru dintre cele 18 formaţii punând în vânzare pe internet produse cuînsemnele echipei.

Situaţia site-urilor din Liga I:

DINAMO

După aproximativ două săptămâni în care accesul erarestricţionat, site-ul roş-albilor şi-a revenit ieri. Există ştiri la zi, unplus pentru galeriile foto şi video, dar şi magazinul on-line. În schimb, lotuleste neactualizat, iar la istoria echipei nu găsim absolut nimic despreperioada 1948-1960.

RAPID

Ştirile apar greu, o medie de una la trei zile, suntpuţine informaţii legate de echipă. Lotul nu a fost încă actualizat, apare totcel din sezonul trecut, în timp ce programul lipseşte cu desăvârşire.

STEAUA

Site-ul este unul dinamic, apar informaţii exclusive,interviuri video şi poţi afla istoria clubului în detaliu. Sunt şi galeriifoto, însă nu la zi, şi de asemenea există un magazin virtual pentruachiziţionarea de produse. Câte o bilă neagră pentru lot, care este neactualizat,şi sistemul de ticketing.

CFR CLUJ

Este singura echipă din Liga I care poate intra în Europafără probleme la acest capitol. Este actualizat zilinic, are şi variantă înengleză, multe galerii foto şi video, program şi multe altele. Poate fi lejerun exemplu demn de urmat pentru celelalte cluburi din prima divizie. Aici,titlul de campioană, nu poate fi pus la îndoială.

UNIREA URZICENI

Site-ul Unirii este acum accesibil după o perioada încare n-a funcţionat, însă este sărac în informaţii şi neactualizat. Nu existăinformaţii despre bilete sau abonamente sau despre program şi nici posibilitateade a achiziţiona produse online.

FC TIMIŞOARA

Fluxul de ştiri este constant, însă multe informaţiilipsesc. Detaliile despre bilete şi abonamente sunt greu de găsit, iarcalendarul echipei există, dar nu funcţionează. Biletele sau alte produse cuînsemnele clubului nu pot fi cumpărate direct de pe site. De istoria clubuluinu găsim nimic, probabil şi din cauza litigiului cu italianul Zambon.

FC VASLUI

Moldovenii formează o echipă cu pretenţii serioase înLiga I, dar site-ul lor nu reflectă deloc acest lucru. Ştirile sunt puţine şiactualizările sunt rare. Lotul echipei nu este adus la zi, programul esteinexistent, iar rubrica shop te trimite la adresa magazinului oficial din oraş.Echipă de cupe europene, site de Liga a II-a.

UNIVERSITATEA CRAIOVA

Site-ul Universităţii este destul de bine organizat.Ştirile sunt constante şi actualizate, la fel ca informaţiile despre programulechipei sau despre lot. Oltenii oferă şi posibilitatea achiziţionării deproduse online.

GLORIA BISTRIŢA

Site-ul bistriţenilor este actualizat destul de des, însăunele informaţii care i-ar putea interesa pe suporteri lipsesc, cum ar fi informaţiiledespre bilete. Totuşi, poate primi o notă mare, pentru că e cu mult pestenivelul echipei.

OŢELUL GALAŢI

Oţelul are un site practic, actualizat, cu multe ştiri şiinformaţii despre echipă. Magazinul online există, dar nu sunt încă produsedisponibile. Site-ul conţine şi informaţii despre bilete şi abonamente, lotulşi programul echipei.

FC BRAŞOV

Braşovenii au un flux de ştiri actualizat, darinformaţiile nu sunt constante şi uneori sunt depăşite. Spre exemplu, lotulechipei a conţinut pana ieri jucatori precum Cătălin Munteanu sau Rui Duarte.

GAZ METAN MEDIAŞ

Pagina Gazului conţine ştiri, care sunt însă actualizatefoarte rar, uneori trecând aproape o lună până la aflarea unei noutăţi. Lotuleste neactualizat, programul este inexistent, la fel ca şi informaţiile desprebilete sau abonamentele pentru sezonul următor.

UNIVERSITATEA CLUJ

Clujenii au un site cu numeroase ştiri, toate la zi.Restul informaţiilor, cum ar fi lotul echipei şi programul lipsesc, avem însăinformaţii despre bilete şi abonamente chiar dacă jocurile de pe teren propriuse dispută la Alba Iulia.

FCM TÂRGU MUREŞ

Site-ul echipei este apărut de numai câteva zile, aşa cămajoritatea informaţiilor sunt actualizate. Conţine ştiri recente despre echipăşi transferuri, precum şi detalii despre bilete şi abonamente şi lot. Site-ulîşi face datoria în a promova o echipă la prima prezenţă în Liga I.

VICTORIA BRĂNEŞTI

Multe dintre informaţiile de pe site nu sunt aduse la zi.Secţiunile Competiţii şi Ticketing conţin încă informaţii despreLiga a II-a. Magazinul online şi varianta în engleză sunt doar la nivelul desperanţe încă de acum câteva luni.

SPORTUL STUDENŢESC

Ştirile sunt foarte rare cu durate mai mari de o lunăîntre ele. Secţiunea Bilete şi Abonamenteprezintă informaţii pentru sezonul trecut, la fel ca şi unele ştiri deprima pagină. Programul echipei este neactualizat. Este fără doar şi poate celmai slab din Liga I.

ASTRA PLOIEŞTI

Ştirile de pe site-ul Astrei sunt actualizate cam la douăzile, însă fanii pot găsi multe dintre informaţiile care îi interesează. Lotuleste actualizat, la fel şi programul echipei sau detaliile despre bilete şiabonamente pentru noul sezon.

PANDURII TÂRGU JIU

Site-ul Pandurilor conţine ştiri numeroase şi actualizatedespre echipă. Multe dintre informaţiile care i-ar interesa pe fani lipsescînsă, cum ar fi programul echipei sau detalii despre abonamente.Pagina dedicatălotului se află în construcţie după ce săptămâna trecută au fost transferaţi numai puţin de 20 de jucători.

Cum e la alţii

Am ales la întâmplare o echipă dintr-un eşalon inferiordin Anglia. Se numeşte Leyton Orient şi este una dintre codaşele diviziei atreia. Site-ul oficial e însă peste toate formaţiile româneşti. Pe lângă faptulcă sunt cel puţin trei ştiri zilnic despre echipă, există un magazin oficial online,informaţii detaliate despre fiecare jucător în parte, e şi o secţiune amplădedicată fanilor, programul lui Leyton este complet, până în vara anului viitor,sunt zeci de galerii foto la zi. Există chiar secţiuni cu statistici şi unadedicată accidentărilor din lot.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-07-12

Mai multe imagini:
Liga I, repetentă la comunicare
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE