2020-04-05 16:45

Liga se restrânge

 |  18:07
Liga se restrânge

Mitică Dragomir anunţa în urmă cu câteva zile, după cePandurii Tg. Jiu a fentat din nou regulamentele şi a rămas în Liga I, că acestanu va fi singurul caz al unei echipe din Liga I care se va retrage din cauzabanilor. Mai mult, Dragomir spunea că alte trei formaţii sunt în pericol, lucrucare ar pune în discuţie chiar începutul campionatului.

Practic, „Oracolul de la Bălceşti” a prezis falimentulfotbalului românesc, care şi aşa se află în coada Europei din multe puncte devedere. Multe echipe au datorii la stat sau la alte societăţi şi pot aveaprobleme din cauza conturilor blocate, aşa cum este cazul celor de la FC Timişoara,iar varianta înaintată de şeful ligii nu pare chiar atât de ireală. Asta şi încondiţiile în care, cu câteva săptămâni în urmă, preşedintele Oţelului, MariusStan, declara misterios că „la startul returului, Liga I nu va mai avea aceeaşicomponenţă”. Fără să dea prea multe detalii, oficialul părea sigur pe ceea cespune şi iată că, acum, Dragomir vine şi întăreşte afirmaţiile. Una dintreechipele cu probleme ar putea fi chiar Oţelul, mai ales că anul acesta nu a maireuşit să vândă vreun jucător de valoare pentru a-şi asigura bugetul, aşa cum afăcut în sezoanele trecute cu Jula, Szekely sau Bourceanu.

Fotbalul din ligile inferioare piere

Dacă la nivelul Ligii I criza nu s-a făcut simţită pedeplin, în ligile inferioare situaţia este critică, tot mai multe echipe dindiviziile a doua şi a treia dispărând. Liga a II-a va începe anul acesta cudouă serii a câte 16 echipe, dar încă nu se ştie dacă locurile vor ficompletate, în Liga a III-a situaţia fiind mult mai gravă. Printre echipelecare nu au putut să mai continue „lupta cu fotbalul modern” se află CFRTimişoara, FC Drobeta, Jiul Petroşani, FCM Bacău sau Cetate Suceava.

Şi marile puteri suferă

Criza din fotbal nu loveşte doar în ţări ca România, cişi în cele dezvoltate, precum Italia. Acolo, Consiliul Federal a făcut unraport şi a consfinţit retragerea din competiţii a nu mai puţin de 21 de cluburidin Liga a II-a şi a a III-a. Printre numele cunoscute se află Ancona, Rimini,Mantova şi fosta mare Perugia, de la care au răsărit jucători precum FabioGrosso, Marco Materazzi şi Gennaro Gattuso sau marii Paolo Rossi, FabrizioRavanelli şi Angelo Di Livio. Situaţia este însă mult mai gravă, pentru că alte15 cluburi au fost „iertate” de comisii şi se pot înscrie în campionate, celpuţin momentan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE