2020-07-07 11:18

Lucescu jr începe reconstrucţia naţionalei! Selecţionerul a ţinut cont până la urmă de criticile oamenilor de fotbal

 |  17:38
Lucescu jr începe reconstrucţia naţionalei! Selecţionerul a ţinut cont până la urmă de criticile oamenilor de fotbal

Criticat de majoritatea oamenilor din fotbal pentruselecţia de la echipa naţională, Răzvan Lucescu le face acum pe plac acestora lameciul amical cu Italia de la Klagenfurt. Urecheat şi de Mircea Sandu, pentrucă a preferat să vadă Franţa la un meci cu Luxemburg din preliminarii, în locsă urmărească naţionala de tineret la barajul decisiv de la Botoşani cu Anglia,selecţionerul a ţinut cont şi de spusele bossului de la FRF şi la meciul depregătire cu Italia a convocat mai mulţi jucători tineri şi foarte promiţători,care vor reprezenta viitorul schelet al echipei naţionale. Un lucru caretrebuia făcut de mai mult timp, chiar de la începutul mandatului său la primareprezentativă. Pe lângă puştii chemaţi, selecţionerul nu a renunţat însă nici laacest meci la “pariurile” sale Maftei, Florescu şi Bilaşco.

Poarta e pe mâinibune

Problemaportarilor la echipa naţională îi dă cele mai mici dureri de capselecţionerului, deoarece aici dispune de numeroase variante. Cei doi convocaţicu Italia, Tătăruşanu şi Pantilimon, sunt viitorii goalkeeperi ai României, iaral treilea, Silviu Lung jr, aşteaptă şi el să îi vină rândul. Dacă mai amintimcă pentru acest post mai sunt şi alte posibilităţi, ca Lobonţ, Bornescu, Comansau Dolha, se poate spune că portari avem mulţi şi valoroşi.

Pelinia de fund, tehnicianul îi are la dispoziţie pe Râpă şi Gardoş, doi jucătoricare pe bună dreptate au fost lăudaţi pentru evoluţiile lor în turul decampionat. Restul, printre care Tamaş, Chivu, Maftei şi Dorin Goian, fiind înscădere vizibilă de formă, ultimul revenind recent pe teren după o accidentaregravă. Cristi Săpunaru este accidentat şi are şanse mici să joace în Austria. Alţidoi jucători care meritau convocaţi pentru linia de apărare sunt Găman şi PaulPapp, fotbalişti care au avut evoluţii constant bune la echipele de club. Oabsenţă surprinzătoare este cea a lui Radu Ştefan, însă fundaşul şi-a motivatlipsa din cauza unei accidentări de ultim moment.

Lamijloc apare după mult timp Adrian Ropotan, la a doua convocare la echipanaţională, dar şi debutantul Silviu Ilie, mijlocaşul stânga al Oţelului fiindrecompensat pentru evoluţia sa foarte bună în ultima perioadă, dar şi pentrugolurile decisive din meciurile cu Dinamo şi cu Universitatea Craiova. CiprianDeac rămâne un jucător valoros şi merită continuitate la naţională, chiar dacănu prinde echipa la Schalke, şi de la transferul în Germania este în pierderede turaţie. Torje este omul momentului la Dinamo şi uşor, uşor va deveni ocertitudine şi la echipa naţională, în timp ce Cristi Tănase a alternatevoluţiile bune cu cele mediocre. Surprinde convocarea lui Dan Alexa,închizătorul Timişoarei fiind sărit din schemă în ultimul timp de Lucescu. Nuputea lipsi de la meciul cu Italia Florescu, mijlocaşul ruşilor de la AlaniaVladikavkaz fiind unul dintre preferaţii selecţionerului. În linia mediană maiexistau şi alte variante de încercat, ca oţelarii Neagu, Sălăgeanu şi Iorga.

Înavanposturi nu avea cum să lipsească Ciprian Marica, cel mai în formă stranierdin acest moment, marcator şi pasator decisiv în ultimele meciuri la Stuttgart.Deşi a avut în ultimul timp unele divergenţe cu selecţionerul, cei doi s-auîmpăcat după o discuţie telefonică. Un alt jucător în care Lucescu crede foartemult este Bogdan Stancu, atacantul fiind acela care a tras Steaua după el înacest sezon, alături de Gardoş şi Tătăruşanu. De altfel, în urmă cu osăptămână, selecţionerul a spus că îl preferă pe Stacu în detrimentul lui Mutu,deoarece vârful Stelei reprezintă în viitor unul dintre atacanţii de bază ainaţionalei, iar acesta nu trebuie să stea în umbra decarului Fiorentinei. Gigel Bucurrevine şi el la naţională după o lungă perioadă, în timp ce prezenţa la lot alui Bilaşco nu era recomandată de absolut nimic, atacantul fiind practic denerecunoscut după transferul la Steaua. Alţi jucători care meritau încercaţi arfi fost Liviu Ganea şi Marius Alexe, dar şi Florin Costea în viitorul apropiat,vârful Craiovei revenind cu succes în teren după o pauză de 8 luni cauzată de oaccidentare urâtă la genunchi.

LotulRomâniei pentru amicalul cu Italia: Costel Pantilimon, Ciprian Tătăruşanu -Cornel Râpă, Vasile Maftei, Cristian Săpunaru, Gabriel Tamaş, Dorin Goian,Cristian Chivu, Florin Gardoş, Răzvan Raţ - Gabriel Torje, Dan Alexa, AdrianRopotan, George Florescu, Cristian Tănase, Ciprian Deac, Silviu Ilie - BogdanStancu, Gheorghe Bucur, Ciprian Marica, Marius Bilaşco.

Iatăcum ar putea arăta pe viitor naţionala României: Tătăruşanu (Pantilimon) – Râpă(Săpunaru), Gardoş (Papp), Chivu, R. Ştefan (Neşu) – Torje, Ropotan (I. Neagu),Tănase, Deac (S. Ilie) – Marica (L. Ganea), B. Stancu (Alexe).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE