2019-10-18 04:36

Magnus Johansson, noul antrenor al lui CSM Bucureşti, despre handbal, viaţa în Bucureşti şi palincă

 |  11:47
Magnus Johansson, noul antrenor al lui CSM Bucureşti, despre handbal, viaţa în Bucureşti şi palincă

CSM București are planuri mari pentru noul sezon la handbal feminin. “Tigroaicele” țintesc titlul național, Cupa și Liga Campionilor, trofeu pe care și l-au adjudecat în 2016. Din iulie, campioanele României au un antrenor nou, suedezeul Magnus Johansson, venit în țara noastră cu ambiția de a cuceri cât mai multe trofee. Nordicul este încântat să descopere țara noastră. În vârstă de 48 de ani, el s-a mutat în Capitala României alături de soția sa, Nina, fostă handbalistă, și spune că Bucureștiul li se potrivește de minune.

”Viața în București reprezintă o mare aventură pentru noi.  Vremea e perfectă, diferită față de zona Scandinavă, iar oamenii sunt prietenoși. Dacă ceri ajutorul cuiva, toți îți răspund, mereu cu zâmbetul pe buze. Bucureștiul este un oraș mare, care trăiește intens, niciodată nu doarmne, cu multe mașini, traficul e aglomerat. Să înveți să conduci aici e greu, dar încerc să mă obișnuiesc. E mare diferență față de Gothenburg, orașul în care noi locuim în Suedia.  Mi-a spus cineva ca în traficul din București este o singură regulă: aceea că nu există reguli, așa că încerc să mă adaptez. Casa Poporului e incredibil de mare, de la balconul apartamentului nostru se vede clădirea. Seara, când se aprind luminile priveliștea este superbă, am putea sta pe balcon ore întregi. Bine, eu prefer să mă uit la Nina, priveliștea mea minunată. Ieșim și la mall din când în când, Ninei îi place mult să facă shopping, iar dacă asta o face pe Nina fericită, sunt și eu fericit!” – Magnus Johansson, antrenor CSM București

Magnus Johansson, noul antrenor al lui CSM Bucureşti, despre handbal, viaţa în Bucureşti şi palincă
zoom
„Mintea mea este mereu la handbal”

Magnus Johansson, campion național atât cu echipe masculine, cât și feminine și vicecampion european cu Suedia (din postura de antrenor secund al lui Per Johansson, în 2010), este conștient de provocarea pe care a acceptat-o, venind la CSM București. Tehnicianul mărturisește că are în cap în permanență lucruri legate de handbal și despre noua sa echipă. ”Avem multe detalii de pus la punct, sunt multe jucătoare noi, cred că în viitor vom avea succes dacă muncim mult. Sunt atâtea lucruri noi pentru mine, dar încerc să mă obișnuiesc cu toate și sigur o să-mi placă, sunt încântat să le trăiesc pe toate. Handbalul este mereu în mintea mea, dar sunt norocos că Nina este aici și mă mai scoate din ale mele. Ea îmi spune : ”acum este momentul să facem asta și asta” și las un pic handbalul deoparte” – Magnus Johansson, antrenor CSM București.

 

Palincă? Nu, mai bine vodcă

Tehnicianul de la CSM București și soția sa vor să afle cât mai multe lucruri despre țara în care trăiesc acum, iar pentru asta sunt în permanentă plimbare și căutare prin București.  De altfel, ei au făcut cunoștință cu bucătăria tradițională românească și s-au declarat încântați de preparatele culinare de la noi. Asta cu toate că Magnus are acasă bucătar personal: pe soția sa, Nina.

”Am încercat restaurante diferite, dar Nina găteste senzațional, așa că prefer să-mi gătească ea. Îmi place mâncarea românească. Adi Vasile (n.r. antrenorul secund) ne-a dat palincă și ne-a plăcut. Nu mi s-a părut foarte tare, noi avem vodcă în Suedia, așa că știm cum sunt băuturile spirtoase. Adi este un băiat extraordinar, îmi place să petrec timp cu el, sper să-l învăț și eu anumite lucruri, așa cum m-a învățat și el” – Magnus Johansson, antrenor CSM București.

Magnus Johansson, noul antrenor al lui CSM Bucureşti, despre handbal, viaţa în Bucureşti şi palincă
zoom
Vrea să învețe mai bine limba română 

Antrenorul scandinav are o lună și jumătate de când a venit în România și a învățat deja, pe lângă expresiile folosite în handbal, câteva cuvinte în limba noastră. ”Este o diferență mare față de suedeză. Am noroc că suntem mulți străini la echipă, toată lumea se descurcă foarte bine în engleză, așa că nu avem probleme de acest gen. Oricum, am învățat ceva, ceva și voi aprofunda limba română” – Magnus Johansson, antrenor CSM București.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-31Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Lecția specială a lui Ambrosio Martin În urmă cu șase ani, spaniolul Ambrosio José Martín Cedres l-a înlocuit pe Karl Erik Bøhn ca antrenor principal al campioanei Ungariei la handbal feminim, Győr Audi ETO KC. Cu el la timonă, formația maghiară a câștigat Liga Campionilor EHF în anii 2013, 2014, 2017 și 2018, pierzând și o finală, în 2016, în faţa fețelor de la CSM București, pregătite atunci de danezul Kim Rasmunssen. Din 2016, el este și antrenorul echipei naționale feminine de handbal a României
14 Mai 2018

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE