2020-04-08 00:17

Manifest pentru SALVAREA sportului românesc. Halep, Nadia, Potec şi Szabo cer guvernanţilor ca sportul să devină o prioritate naţională

 |  12:41
Manifest pentru SALVAREA sportului românesc. Halep, Nadia, Potec şi Szabo cer guvernanţilor ca sportul să devină o prioritate naţională

Personalităţi sportive, printre care Simona Halep, Nadia Comănescu, Ilie Năstase, Gabriela Szabo şi Camelia Potec, au vorbit clar şi la obiect la Palatul Parlamentului pentru susţinerea sportului românesc. Ei au cerut crearea unei infrastructuri solide în ţara noastră şi un buget mult mai mare pentru sport.

"Eu astăzi nu am venit aici pentru mine, am venit pentru noua generaţie care are nevoie de o mare infrastructură. La noi în ţară nu prea există aşa ceva. Avem nevoie de o sală unde să se joace meciurile pentru România, pentru echipa de FedCup, sunt mulţi copii care au nevoie de o susţinere, vorbesc din punctul meu de vedere, sportul nostru este un sport scump şi nu poate fi susţinut atât de mult de familii. Chiar fac apel pentru această cauză, să se facă o infrastructură, să se facă un sistem şi federaţia noastră este normal să nu fie în rând cu celelalte. Consider că tenisul românesc a avut multe rezultate în ultimii ani şi mai ales în trecut. Am avut numărul 1 mondial la băieţi, am avut la fete. Fiind în cauză, vreau să specific că este chiar păcat de tot talentul nostru din tenisul românesc să nu se facă nimic şi să să nu progresăm în această parte. Tot ce-mi doresc este să se construiască săli, să se construiască un sistem pentru noile generaţii, pentru că este mare nevoie", a spus Halep.

Preşedintele FR Nataţie, Cameia Potec, a declarat că este important ca sportul să devină o prioritate naţională în România. "Noi nu aparţinem de nicio culoare politică, apelul nostru este pentru toate culorile politice, apelul nostru este pentru toţi cei care ne conduc acum şi care ne vor conduce şi în viitor. Este important ca sportul să devină prioritate naţională. Am vorbit fiecare despre infrastructură, fără infrastructură este greu să convingem părinţii, copiii să vină la sport, să vină la mişcare. Vorbim de fiecare dată de beneficiile sportului. Românii înţeleg, părinţii sunt dispuşi să-şi aducă copiii la sport, dar nu au unde. Cred că aceasta este o problemă foarte, foarte mare. Este vorba şi despre bugetul sportului. De fiecare dată noi am fost la 0,00 şi ceva la sută din PIB. Cred că sportul ca să devină prioritate naţională trebuie să fie şi finanţat, trebuie ca cel puţin 1 la sută din PIB să vină către sport. Cu 0,024 la sută este imposibil să facem şi performanţă şi să aducem şi copiii la sport şi să facem şi infrastructură. Este destul de uşor să luăm exemplele din Europa şi să le adaptăm la sistemul românesc. Dar cred că depinde foarte mult de voinţă şi de ambiţie", a afirmat Potec.

„Noi mereu vorbim în van, nimeni nu ne ascultă, vorbim degeaba despre sport, despre beneficiile sportului. Este un an foarte important pentru sportul mondial și cel românesc. Strategia noastră este să calificăm un număr cât mai mare de sportivi la Jocurile Olimpice. Ne dorim foarte mult să câștigăm medalii, visul fiecărui sportiv care ajunge prima dată pe o arenă sau un stadion este să câștige o medalie. Este clar că sportul românesc are nevoie de investiții. Toată lumea privește sportul ca pe o cheltuială, nu ca pe un plan de viitoru pentru copiii noștri. Este nevoie de un audit al sportului românesc, trebuie să prioritizăm sportul. Trebuie să vedem de unde primim banii, ce putem schimba în codul fiscal. Cea mai mare problemă a sportului românesc este infrastructura, trebuie să vedem care sunt nevoile noastre reale. Noi nu avem un stadion unde să mergem să desfășurăm campionatele naționale. Avem la Cluj, dar acolo putem organiza doar competiții de juniori, pentru că nu respectă standardele superioare”, a declarat şi Gabriela Szabo.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-12Parerea ta...

DISCIPLINA
12 Feb 2020

Personalităţi sportive, printre care Simona Halep, Nadia Comănescu, Ilie Năstase, Gabriela Szabo şi Camelia Potec, au vorbit clar şi la obiect ? Chiar sa credem acest lucru ? Sa privim mai atent la : Lipsa locurilor de muncă, sărăcia, dar și lipsa capacității clasei politice corupte, au generat un exod masiv al romanilor, care au decis să plece în căutarea unui loc mai bun de trai. Din cauza unui viitor incert, tinerii aleg şi ei să meargă la studii și la muncă peste hotare.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE