2019-09-19 07:46

Marius Copil A PIERDUT finala de la Basel, cu Roger Federer: Elvețianul s-a impus cu 7-6, 6-4

 |  18:47
Marius Copil A PIERDUT finala de la Basel, cu Roger Federer: Elvețianul s-a impus cu 7-6, 6-4

Marius Copil, locul 93 ATP, venit din calificări, a fost învins, cu 7-6 (5), 6-4, de elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 1, în finala turneului de 500 de puncte de la Basel. Românul a condus cu un break în ambele seturi, scoruri 3-1 şi 4-1.

În primul set, Roger Federer a servit primul și a câştigat primul game la zero, însă Marius Copil a stat bine în meci, a returnat serviciile, a beneficiat și de o dublă greșeală a elvețianului și a făcut break foarte devreme în meci, cu un serviciu de nu mai puțin de 234 km/h. Elvețianul a revenit însă în cel de-al treilea game, când la 30-30, mingea trimisă de Marius Copil pe backhand a lovit banda fileului şi a căzut în terenul lui. Federer a avut atunci prima şansă de break şi a fructificat-o imediat, egalând. Fostul lider mondial și-a câștigat apoi ușor serviciul, iar de la 3-1 pentru Copil scorul s-a făcut 4-3 în favoarea lui Federer. Ambii jucători și-au menținut la cote înalte serviciul, iar primul set s-a decis la tie-break, câștigat de Federer.

Marius Copil și-a început setul doi la serviciu și l-a câștigat repede cu un as, al treilea din game și al zecelea din întreg meciul. A continut cu un serviciu extrem de puternic și a reușit și în debutul celui de-al doilea set să facă break foarte devreme, conducându-l pe Roger Federer cu 3-0. La 3-1, românul a salvat și două mingi de break și, deși a făcut două greșeli neforțate pe propriul serviciu, a continuat să servească puternic și a închis game-ul cu un as. La 4-2, românul a reușit o lovitură spectaculoasă după un raliu impresionant cu fostul lider mondial, încheind punctul cu un lob din demivoleu, lovitură folosită des chiar de Federer. Elvețianul a profitat însă imediat de șansa de break, a închis punctul la fileu, cu o lovituă de dreapta în cross și a egalat la game-uri, 4-4, cu un voleu stop de manual. Experiența și-a spus cuvântul, Federer a mai reușit un break, iar de la 4-1 pentru Copil s-a făcut 5-4 pentru Federer. Fostul lider mondial și-a câștigat apoi serviciul și a încheiat meciul.

Este pentru a noua oară când Roger Federer este campion la Basel, pe arena din localitatea sa natală, acolo unde a fost copil de mingi.

A fost pentru prima oară când Marius Copil l-a înfruntat pe Roger Federer, considerat cel mai bun jucător de tenis al tuturor timpurilor. Singurul român care a reușit să-l învingă pe elvețian într-un meci oficial rămâne Andrei Pave, antrenorul lui Marius Copil, în urmă cu 18 ani, la Hamburg.

Roger Federer şi-a trecut în palmares al 99-lea trofeu din carieră, al nouălea acasă, la Basel, al patrulea consecutiv, după o oră şi 34 de minute de joc.

Pentru calificarea în finală, Marius Copil a primit 209.715 euro şi cu 300 de puncte ATP, cel mai mare premiu în bani din carieră. Totodată, e cel mai mare premiu încasat de un jucător român la simplu.

Datorită parcursului din Elveţia, Marius Copil şi-a asigurat urcarea pe locul 60 ATP, cel mai bun din carieră.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE