2020-02-19 17:52

Marius Martiş a fost pus în libertate

 |  17:14

Fostularbitru Marius Martiş, trimis în judecată şi arestat, în 30 aprilie, pentrufapte de corupţie, va fi pus în libertate, după ce Curtea de Apel Piteşti i-aadmis, joi, recursul la decizia Tribunalului Argeş, care îi respinsese cerereade eliberare sub control judiciar. Decizia Curţii de Apel Piteşti estedefinitivă, astfel că Martiş va fi pus în libertate de la PenitenciarulColibaşi, unde este încarcerat.

ArbitrulMarius Martiş a fost arestat în 30 aprilie, alături de Ionică Serea, care afost pus în libertate în 23 septembrie, când Curtea de Apel Piteşti i-a admisrecursul la decizia Tribunalului Argeş de respingere a cererii de eliberareprovizorie sub control judiciar. Marius Martiş şi Ionică Serea au fost trimişiîn judecată pentru fapte de corupţie alături de Cornel Penescu şi LiviuFăcăleaţă, ultimii doi fiind arestaţi în 11 mai şi puşi în libertate subcontrol judiciar după două săptămâni.

ProcuroriiServiciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimisîn judecată pe cei patru în 21 mai, într-un dosar care vizează corupţia dinfotbal. Cornel Penescu a fost trimis în judecată pentru dare de mită, IonicăSerea pentru luare de mită, în timp ce Liviu Făcăleaţă şi Marius Martiş suntacuzaţi de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Potrivitrechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, în 18 martie 2009 CornelPenescu, "în calitate de acţionar majoritar al FC Argeş Piteşti, a oferitşi dat efectiv sub formă de mită suma de 21.000 de dolari arbitrului de fotbalSerea Ionică, delegat să arbitreze meciul dintre echipele FC Argeş şi FC SteauaBucureşti", programat să se desfăşoare pe 20 martie 2009. Banii au fostprimiţi de Serea înainte de disputarea meciului, prin intermediul lui Făcăleaţăşi Martiş, pentru ca FC Argeş "să obţină un rezultat favorabil (...) şipentru ca jucători din cadrul echipei gazdă să nu primească sancţiuni disciplinare(cartonaş galben sau cartonaş roşu) şi să fie aplicate astfel sancţiunifotbaliştilor din echipa adversă".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-02-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE