2020-08-10 12:10

Mihai Marinescu îşi caută de muncă. FIA renunţă la Formula 2

 |  21:00
Mihai Marinescu îşi caută de muncă. FIA renunţă la Formula 2

Pilotul Mihai Marinescu a avut zilele trecute un şoc atunci când a aflat că Federaţia Internaţională de Automobilism a decis să tragă obloanele la Formula 2. Românul îşi făcuse deja planurile de participare în F2, însă totul s-a dat peste cap pentru el.

Visul său cel mare, de a ajunge în următorii ani în Formula 1, s-a transformat într-un coşmar. Se pare că FIA a recurs la acest gest extrem din cauza interesului scăzut din partea piloţilor. Jonathan Palmer, bossul Formulei 2, susţine că decizia a fost luată deoarece structutura competiţiei era una care lăsa de dorit. „Formula 2 a oferit mereu egalitate între concurenţi, dar a devenit tot mai clar că folosirea sistemului cu o singură echipă care oferă aceste beneficii are compromisuri care, în ansamblu, reduce interesul piloţilor”, a declarat Palmer într-un comunicat de presă.

Pilotul român nu vrea să stea mult pe bară şi este în căutarea unui nou „loc de muncă”. Nici prin gând nu îi trece să renunţe la cariera din motorsport: „FIA a decis să închidă campionatul de Formula 2. Nu mă aşteptam la aşa ceva, asta a fost politica FIA. Chiar îmi făcusem planuri cu oficialii din F2, însă, din păcate, a venit această veste neplăcută. Nu moare nimeni acum, nu am ce să fac. Am mai multe opţiuni. Nu se pune problema să renunţ la motorsport. Tot de asta o să mă ocup. Sunt în ceva tatonări pentru a pilota într-un alt campionat, dar nu e nimic confirmat. Pot lucra şi la boxe, ca inginer mecanic sau în pregătirea piloţilor”, a declarat Marinescu pentru PUTEREA.

Pe locul 5 în ultimii doi ani

Marinescu a terminat sezonul 2012 din Formula 2 pe poziţia a cincea în clasamentul general al piloţilor. Românul şi-a egalat astfel performanţa realizată în 2011, însă de data aceasta cu un număr mai mare de puncte, 161, faţă de 138 în urmă cu un an. Două victorii şi două poziţii secunde a reuşit să obţină Mihai în cele 16 curse disputate anul acesta. Mai mult, a plecat şi din pole-position de trei ori şi tot de atâtea ori a stabilit cel mai bun timp de circuit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-11-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE