2020-08-10 11:34

Mihai Marinescu, victorie în prima cursă de la Nurburgring, în Formula 2 !

 |  18:24
Mihai Marinescu, victorie în prima cursă de la Nurburgring, în Formula 2 !

Românul Mihai Marinescu a obţinut, sâmbătă, prima sa victorie din acest sezon în Formula 2, după ce a condus pe întreaga sa desfăşurare prima cursă de la Nurburgring, contând pentru cea de-a treia etapă de campionat.

Marinescu a plecat din pole-position în cursa de sâmbătă, reuşind să se distanţeze la peste o secundă de elveţianul Luciano Bacheta, pilotul care a obţinut victoria în precedentele patru curse de până acum ale sezonului. Românul a reuşit să îşi extindă avansul la peste 3 secunde în faţa lui Bacheta, astfel încât principalul său urmăritor nu a putut să folosească sistemul de overboost, care poate fi activat doar dacă diferenţa faţă de pilotul din faţă este mai mică de o secundă.

Pilotul braşovean a urcat astfel pe cea de-a treia poziţie în clasamentul general al competiţiei, cu 56 de puncte, însă se află momentan la distanţă mare de liderul Luciano Bacheta, care a încheiat cursa de la Nurburgring pe poziţia a doua şi a acumulat o zestre de 118 puncte. „Nu am nimic special de spus. Am avut un start bun, am pierdut puţin aderenţa, dar dupa aceea am putut sa forţez. Apoi am văzut că pneurile nu se uzează şi am putut păstra ritmul, cu excepţia a câteva tururi. Vreau să fac acelaşi lucru şi duminică”, a declarat pilotul braşovean la finalul cursei, potrivit Automarket.

Marinescu a obţinut cea de-a doua victorie din carieră în Formula 2, după cea de la Monza, din octombrie 2011. Românul va încerca să repete performanţa de sâmbătă şi în manşa care va avea loc duminică: astfel, calificările pentru cea de-a doua cursă vor începe la ora 10:00, iar cursa, de la ora 15:30, aceasta putând fi urmărită pe posturile Sport.ro şi Motors TV sau pe site-ul oficial al competiţiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639564-02-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE