2019-10-14 23:38

Miki Buzărnescu, după intrarea în PREMIERĂ în Top 20: Acum, cred în orice

 |  12:14
Miki Buzărnescu, după intrarea în PREMIERĂ în Top 20: Acum, cred în orice

Mihaela Buzărnescu ocupă locul 20 WTA începând cu această săptămână, cel mai bun din carieră. Ea a primit un premiu de 136.695 de dolari şi 470 de puncte WTA după victoria de la San Jose. Miki susține că după ce a câştigat la 30 de ani primul ei trofeu din carieră este capabilă să creadă că orice este posibil.

"Am reuşit să las deoparte toate emoţiile, să-mi păstrez concentrarea şi să consider meciul ca fiind unul normal, nu o finală. Chiar după primul set, m-am gândit că ar putea reveni, aşa că nu a fost uşor. După 3-0, m-am gândit că aş putea cu adevărat câştiga meciul. Am încercat să mă concenterz pe jocul meu şi nu asupra modului în care reacţionează ea. Am văzut că jucam bine, făcând puncte şi returnând fiecare minge. Acum, cred în orice. Am început să cred că aş putea juca bine atunci când m-am calificat pentru US Open, anul trecut. Totul a fost din bine în mai bine pentru mine. Voi încerca să mă concentrez la fiecare turneu, la fiecare meci, cum am făcut înainte. Poate lumea mă va privi într-un mod diferit acum, dar nu vreau să schimb nimic, doar să mă gândesc la momentele bune şi să joc", a declarat Buzărnescu.

WTA Insider a prezentat câteva repere statistice care definesc ascensiunea Mihaelei. Anul trecut, ea a jucat în turul I la US Open venind din calificări şi a pierdut. Anterior, "Miki" a avut 16 încercări nereuşite de a ajunge pe tabloul principal al unei competiţii WTA, începând din 2007. În 2017, ea a obţinut primul succes într-un turneu de categorie WTA International, la Linz. Înaintea anului excepţional pe care îl traversează acum, Buzărnescu avea trei victorii la un asemenea turneu, toate la Linz, în octombrie trecut, unde a ajuns în semifinale. În 2018, anul „erupţiei”, Mihaela a câştigat 35 de meciuri la turneele mari, fiind pe locul 4 în circuit.

Mihaela Buzărnescu face performanţă după performanţă în ultima perioadă şi devine a doua jucătoare română care pătrunde în primele 20 de jucătoare ale lumii în ultimii peste 20 de ani, după Simona Halep şi tot a doua româncă învingătoare într-un Premier, în acest deceniu, tot după actualul lider WTA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE