2020-07-06 20:51

Ministrul „Adeverință” Bogdan Matei a secretizat fondurile din taxa de viciu “tocate” de sportul românesc

 |  14:37
Ministrul „Adeverință” Bogdan Matei a secretizat fondurile din taxa de viciu “tocate” de sportul românesc

PUTEREA a solicitat ministrului Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, la începutul lunii trecute, în baza Legii 544/2001, să precizeze care este suma anuală intrată în conturile MTS din cota de 1% din taxele și accizele aplicate la nivel național pentru țigarete, țigări și băuturi alcoolice, începând din 2010 și până în 2018.

De asemenea, s-a mai solicitat să se menționeze ce fonduri au ajuns, în perioada mai sus menționată, la Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) și la federațiile sportive naționale, din această taxă de viciu. Demersul avea ca scop cuantificarea banilor pierduți de către sportul românesc, ca urmare a intrării în vigoarea a OUG 114/2018, potrivit căreia, așa cum a precizat Bogdan Matei, „Ministerul Tineretului și Sportului nu mai beneficiază de banii aferenți cotei de 1% din taxele și accizele aplicate la nivel național pentru țigarete, tigări și băuturi alcoolice, acestea ducându-se la bugetul de stat”.

Numai, că, surprinzător, și fără nicio explicație, ministrul Tineretului și Sportului a refuzat să precizeze câți bani au intrat în sportul românesc din cota de 1% din taxele și accizele aplicate la nivel național pentru țigarete, tigări și băuturi alcoolice. De ce oare? Poate ca să nu se știe cam ce s-a făcut anual cu circa 30.000.000 de euro și cine a beneficiat de aceste fonduri. Trebuie precizat că ministrul Tineretului și Sportului, senatorul vâlcean Bogdan Constantin Matei, și-a trecut în CV, printre activitățile și responsabilitățile principale pe care le-a avut, faptul că deține șase adeverințe, dintre care două de membru în Consiliul de Administrație al unor școli din Vâlcea, una de „responsabil cerc pedagogic”, iar alta de „responsabil al comisiei metodice”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE