2020-01-23 00:30

„Motan”, the man! Steaua era penultima în clasament fără golurile golgheterului Bogdan Stancu

 |  17:54
„Motan”, the man! Steaua era penultima în clasament fără golurile golgheterului Bogdan Stancu

Treijucători s-au remarcat în mod special la Steaua în acest tur de campionat,Tătăruşanu, Gardoş şi Bogdan Stancu. Ultimul, golgheterul primei părţi asezonului, chiar a fost decisiv pentru echipă de mai multe ori. Golurile sale,12 la număr, au salvat echipa din Ghencea din multe momente delicate. Practicfără reuşitele sale, Steaua s-ar fi aflat pe penultima treaptă a clasamentului,puţin în faţa Sportului Studenţesc. În plus, atacantul venit de la Urziceni, poreclitşi „Motanul”, a dus echipa şi în grupele Ligii Europa, golul de pe terenpropriu cu Grasshoppers fiind decisiv în privinţa calificării. Dacă în tot sezonultrecut, Andrei Cristea, golgheterul campionatului, a marcat 16 goluri, iată căStancu are deja 12 reuşite la jumătatea competiţiei. La polul opus esteKapetanos, cel mai bun marcator al Stelei din sezonul trecut. Atacantul grec nua reuşit să înscrie decât un singur gol în acest sezon, şi este pe făraş în iarnă,după ce a intrat în dizgraţia lui Gigi Becali, dar şi a fanilor roş-albaştri,care uită totuşi repede toate evoluţiile de excepţie ale acestuia din trecut,evoluţii care l-au dus până la Campionatul Mondial din Africa de Sud.

Monitorizat atent deGalatasaray

Dacăpână în acest sezon, Stancu alterna prestaţiile bune cu cele mediocre, iată căacum „Motanul” a devenit indispensabil Stelei, şi este principalul candidat la untransfer în străinătate pentru mai multe milioane de euro. Chiar dacă GigiBecali dă asigurări că atacantul nu va pleca din Ghencea mai devreme de varaviitoare, mai multe cluburi din Occident l-au urmărit în ultima perioadă peStancu, printre care Chelsea, Inter Milano şi Galatasaray, însă doar echipa luiHagi pare că îl vrea cu adevărat. În acest sens başkanii turci i-au mandatat pefraţii Becali, coproprietarii fotbalistului, să-l aducă cât mai repede peStancu pe Ali Sami Yen. “Nu va pleca nici un jucător în această iarnă,nici măcar Stancu. El poate semna în această iarnă cu altă echipă, însă nu vapleca decât la finalul sezonului. Chiar dacă jucătorul nu îmi aparţine întotalitate, doar eu hotărăsc când şi pe ce bani pleacă”, afirmă Gigi Becali.

Lucescu jr îl vede viitorul atacant al naţionalei

Prestaţiile foarte bune ale lui Stancu din aceastătoamnă nu aveau cum să fie trecute cu vederea de Răzvan Lucescu. “Ajutat” şi de faptul că Mutu nu a fost disponibil în acest an, selecţionerul aapelat la atacantul stelist, iar acesta nu l-a dezamăgit, el reuşind sămarcheze la al doilea meci sub tricoul naţionalei, în remiza de la Piatra Neamţcontra Albaniei. Lucescu are mare încredere în atacant, drept dovadă că aînceput titular cu el în ultimele trei meciuri ale naţionalei din acest an, cuBelarus, Franţa şi cu Italia. Mai mult decât atât, Motanul a preluat de laFlorescu şi numărul 10 la naţionala României, număr care i-a aparţinut până nude mult lui Mutu. Selecţionerul chiar a făcut o paralelă între cei doijucători, şi a dat de înţeles că Stancu i-a luat deja faţa “Briliantului” laprima reprezentativă. “Amândoi sunt fotbalişti de valoare, însă Stancu ejucătorul campionatului, e pe val. Mutu are de partea lui experienţa, darStancu a început să acumuleze şi să crească în evoluţii. Dacă aş juca cu Mutuar însemna să-l blochez pe Stancu, un jucător ce reprezintă cu certitudine viitorulnaţionalei”, a spus Lucescu jr.

Reuşitele lui Stancu din acest sezon

Liga I:

“U” Cluj - Steaua 1-2 (un gol)

Steaua - Craiova 2-1 ( un gol)

Steaua - Brăneşti 2-1 (două goluri)

FC Vaslui - Steaua 0-3 (un gol)

Steaua - Sportul 4-2 (două goluri)

Dinamo - Steaua 2-1 (un gol)

Steaua - Pandurii Tg.-Jiu (două goluri)

Steaua - CFR Cluj 2-2 (două goluri)

Liga Europa:

Steaua - Grasshoppers 1-0

Steaua - Utrecht 3-1 (două goluri)

Naţională:

România - Albania 1-1

Bogdan Stancu

Data naşterii: 28 iunie 1987 (Piteşti)

Post: atacant

Înălţime: 1,82 cm

Carieră:

FC Argeş (2005-2006)

Dacia Mioveni (2005-2006-împrumut)

Unirea Urziceni (2006-2008)

Steaua Bucureşti (2008-prezent)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-06-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE