2020-01-20 20:44

MOTIVUL pentru care o fostă campioană de la Wimbledon NU A FOST PRIMITĂ în exclusivistul All England Club

 |  11:05
MOTIVUL pentru care o fostă campioană de la Wimbledon NU A FOST PRIMITĂ în exclusivistul All England Club

Angela Buxton a câştigat în 1956 proba de dublu de la Wimbledon, devenind prima jucătoare de origine evreiască învingătoare la acest turneu. La 63 de ani de atunci, Buxton susţine că nu i-a fost acceptat accesul în All England Club deoarece era de origine evreiască.

Angela Buxton a făcut pereche in 1956 cu americanca Althea Gibson, prima jucătoare de culoare care se impunea într-o finală la grand slam-ul londonez.

În acelaşi an, Buxton a ajuns în finala de simplu de la Wimbledon, pe care a pierdut-o în faţa americancei Shirley Fry. Jucătoarei născute la Liverpool i s-a spus că o sportivă ca ea va fi primită în All England Club fără probleme, astfel că a depus o cerere de a intra în club.

Buxton susţine că nu i-a fost acceptat accesul în All England Club deoarece era de origine evreiască. Şi Gibson, decedată în 2003, a aplicat pentru statutul de membru, de asemenea fără succes, scrie News.ro.

"Este un nefericit exemplu de cum îi tratează britanicii pe evrei în această ţară. Astfel de lucruri exacerbează sentimentele faţă de evrei. Este perfect ridicol, este de râs, vorbeşte la volum mare", a declarat fosta jucătoare, în vârstă de 84 de ani.

Angela Buxton spune că atunci când a întrebat, în 1988, despre stadiul aplicaţiei ei, i s-a spus că refuzase intrarea în club şi a fost trimisă din nou la coadă.

"Nu am refuzat niciodată şi sunt atâţia jucători care nu a făcut nimic ca mine şi au primit statutul de membru", a adăugat Buxton.

Reprezentanţii All England Club au negat faptul că refuză membri pe criterii de religie sau rasă.

"Chiar dacă procesul de acordare a statutului de membru al All England Club este o chestiune privată, respingem cu tărie orice sugestie conform căreia rasa sau religia joacă vreun rol", se arată într-un comunicat al clubului.

Simona Halep a intrat, sâmbătă, în rândul membrilor de onoare al All England Lawn Tennis and Croquet Club, unul dintre cele mai exclusiviste cluburi din lume, după ce a câştigat turneul de la Wimbledon. Forbes scrie că sunt două posibilităţi ca o persoană să intre în rândul membrilor, să câştige turneul de la Wimbledon sau să se mărite cu un prinţ englez. Lista de aşteptare pentru a intra în club este de 1.000 de persoane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE