2019-10-14 21:13

MOTIVUL pentru care un fost atacant al lui DINAMO s-a retras la doar 29 de ani

 |  12:31
MOTIVUL pentru care un fost atacant al lui DINAMO s-a retras la doar 29 de ani

Florentin Dincă

Acum ceva ani, un atacant începuse să facă furori în tricoul lui Dinamo. Produs al clubului din Ştefan cel Mare, fotbalistul n-a avut până la urmă parte de cariera fulminantă care se anunţa. Problemele medicale, dar şi firea sa de neînduplecat când avea dreptate, l-au ţinut pe loc, ba chiar în ultimii ani l-au tras iremediabil în jos.

Liviu Ganea, atacant legitimat la Dinamo în perioada 2005-2011, a anunţat că pune ghetele în cui la doar 29 de ani. Adevărul e că el s-a decis de ceva vreme să se retragă, dar acum a făcut şi anunţul oficial.

"Am decis că e mai bine și așa. Am avut și anumite probleme medicale, am decis că e mai bine să mă opresc. Am avut probleme musculare, care au început în perioada în care jucam la CFR Cluj. Am avut probleme care au tot recidivat, iar toate cluburile erau reticente dacă să mă mai transfer sau nu. Nu am vrut să mai trădez încrederea oamenilor, să vin să joc cinci etape și apoi să mă accidentez iar. Așa că am pus stop, e mai bine așa", a declarat Liviu Ganea la DigiSport. 

Liviu Ganea a început fotbalul în Groapă, într-o generaţie din care a făcut parte şi Marius Alexe, şi el cu mari probleme medicale la nici 30 de ani.”Ganezul” a evoluat pentru echipa secundă a lui Dinamo, după care a fost promovat la prima echipă, unde a făcut parte din lotul care a cucerit ultimul titlu. Concurenţa din atacul echipei, care îi cuprindea pe Niculescu, Dănciulescu şi Ganea Ionel, nu i-au oferit prea multe şanse la titularizare. În tricoul "câinilor", Ganea cel mic a înscris de 11 ori în 55 meciuri. El a evoluat şi pentru naționalele U17, U19 și U21, bifând chiar și un meci în naționala mare.

În cei şase ani petrecuţi în Ştefan cel Mare, el a fost deseori împrumutat la alte echipe, gen CS Otopeni şi Astra Ploiești. A plecat cu oarece scandal din Groapă, după ce nu a fost de acord să semneze prelungirea contractului pe suma oferită de şefi. În plus, a rămas şi cu datorii, pentru care a urmat calea legală şi a cerut la un moment dat insolvenţa echipei.

A ajuns la CFR Cluj, unde credea că a dat lovitura, însă n-a fost deloc aşa. A stat mai mult timp accidentat, iar oficialii din Gruia s-au dispensat de serviciile sale, fără să-i achite toţi banii din contract. S-a judecat şi cu aceştia, însă clubul a intrat în insolvenţă şi fotbalistul a rămas cu buza umflată.

Ulterior, când s-a repus cât de cât pe picioare, a bifat echipele Concordia Chiajna, FC Brașov, CSM Poli Iași și Academica Clinceni. Când a văzut că nu mai poate, el a lăsat fotbalul şi şi-a deschis o afacere cu mâncare, servită în regim rapid dintr-o rulotă, la care nu se sfiieşte să servească şi el clienţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE