2020-06-05 10:31

Nadal: Titlurile arată că Roger Federer este mai bun decât mine

 |  17:44
Nadal: Titlurile arată că Roger Federer este mai bun decât mine

"Titlurilearată că Roger Federer este mai bun decât mine, acesta este adevărul acum şicred că mereu va fi aşa", a declarat spaniolul Rafael Nadal, care acâştigat, luni, turneul de Grand Slam de la US, singurul care îi lipsea dinpalmares.

"Estefabulos. Pentru prima oară în carieră am făcut un meci foarte bun la acestturneu şi l-am făcut la momentul care conta cel mai mult. Este un turneu foartegreu pentru mine, locul unde îmi este cel mai greu să mă adaptez. Nu ştiu dacăeste Grand Slam-ul carierei mele. Sunt cel mai tânăr câştigător? Asta conteazăpentru voi jurnaliştii. Am 24 de ani şi mi-am împlinit un vis. Deşi am muncitmult, întreaga viaţă, nu mi-aş fi imaginat că voi ajunge să câştig cele patruturnee de Grand Slam. Nu cred că se pune problema să fiu mai bun decât RogerFederer. Sunt încă departe de el, Roger are mai multe titluri decât mine. Estestupid să te întrebi cine este mai bun, el are 16 titluri de Grand Slam, deciacest lucru arată că este mai bun decât mine. Acesta este adevărul acum şi credcă meereu va fi aşa. Roger a fost mereu un exemplu pentru mine, el a progresatmult şi am încercat copiez asta de la el", a afirmat Nadal.

SpaniolulRafael Nadal, numărul 1 mondial, l-a învins pe sârbul Novak Djokovici, cap deserie numărul 3, scor 6-4, 5-7, 6-4, 6-2 , şi a câştigat US Open pentru primaoară în carieră, turneul american fiind singurul din cele patru de Grand Slamcare îi lipsea în palmares.

Nadal, carejuca prima oară în finală la Flushing Meadows, şi-a adjudecat al nouălea turneude Grand Slam şi al 42-lea titlu.

La 24 deani, el devine al patrulea jucător din era Open (din 1968) - şi cel mai tânăr -care câştigă cele patru turnee de Grand Slam, după Rod Laver, Andre Agassi şiRoger Federer. Din cei patru, doar australianul Laver a câştigat cele patruturnee în acelaşi an.

De asemenea,Nadal este al patrulea jucător care câştigă trei turnee consecutive de GrandSlam în era Open, după Laver, Pete Sampras şi Federer. Nadal s-a mai impus înacest an a Roland Garros şi Wimbledon.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE