2019-08-18 16:19

Ne-am dus de Râpă! Naţionala de tineret a mai ratat o calificare la un turneu final

 |  19:08

Tricoloriimici nu au reuşit decât un 0-0 insuficient în returul barajului cu Anglia şiastfel continuă seceta din ultimii 12 ani de la echipa naţională de tineret.După 1-2 în tur, românii nu au reuşit să remonteze diferenţa minimă de scor dinprima manşă şi au dat cu piciorul la o şansă imensă de a se califica la un nou turneufinal. În 1998, europeanul s-a organizat în România, iar naţionala mică, antrenatăpe atunci de Victor Piţurcă, a încheiat lamentabil pe ultimul loc, fară nici ovictorie. Dacă la ultimele campanii de calificare naţionala de tineret s-aîmpiedicat “ca ţiganul la malul lacului”, iată că şi generaţia lui Torje & Co. a ratat cam după acelaşiscenariu calificarea la un turneu final.

Naţionalade tineret a avut în grupa de calificare un traseu aproape perfect, primul locîn clasament şi 25 de puncte în 8 meciuri. A fost echipa cu cel mai bun atac,dar şi cel mai bun punctaj dintre toate echipele din preliminarii.

Fărăfoarte mulţi titulari, Emil Săndoi a reuşit totuşi să formeze un prim 11 competitiv.Convocaţi iniţial, Mihai Costea, Liviu Ganea, Chipciu, Măţel şi Răduţ nu auputut fi utilizaţi, deoarece sunt accidentaţi, însă ceilalţi au încercat să lesuplinească absenţa. Portarul Silviu Lung jr a fost de netrecut, linia de fund,formată din Râpă, Găman, Papp şi Bărboianu, a jucat sigur, însă de la mijloc însus, cu excepţia lui Torje, toţi jucătorii au fost neinspiraţi. Alexe a fost celmai slab de pe teren, Sburlea s-a zbătut în van, Hora nu a mai repetat joculbun din tur, iar Bicfalvi s-a pierdut mereu în driblinguri inutile.

Istoria meciului

Ainoştri au început curajos partida, însă adversarii au avut două ocazii până înminutul 15, Silviu Lung având două intervenţii senzaţionale. Exact la jumătateaprimei reprize tuşierul l-a oprit aiurea pe Torje, scăpat singur spre poartaenglezilor. În minutul 38 românii au ratat cea mai mare ocazie a primei părţi,Torje a şutat violent de la 35 de metri, Fielding a respins greu în faţă,mingea a ajuns la Bicfalvi, care a pasat la Alexe, dar atacantul lui Dinamo areluat mult peste dintr-o poziţie perfectă. Cinci minute mai târziu, acelaşiTorje a tras tare de la 40 de metri, dar goalkeeperul englezilor a respins greuîn corner. În partea a doua englezii practic nu au existat şi au tras de timpcât de mult au putut, însă Sburlea a avut meciul său cu portarul oaspeţilor şil-a luat la ţintă din toate poziţiile. În ultimele 10 minute, tricolorii auasediat practic careul oaspeţilor, dar aceştia s-au apărat calm şi exact pânăla final.

Cine merge la naţionalamare?

Deacum înainte se pune problema serios care dintre jucători acestei naţionalesunt în stare să facă pasul spre prima reprezentativă pentru meciurile de anulviitor din preliminarii. Dacă Torje a fost încercat şi pare o certitudine, iarGăman la fel, după ce a fost şi el testat în trecut de Victor Piţurcă, alţiistau la rând. La capitolul portari Silviu Lung jr îi va fi foarte greu să facăpasul la naţionala mare, deoarece are o concurenţă serioasă în Pantilimon,Lobonţ, Tătăruşanu, Bornescu sau chiar Dani Coman. Râpă şi Papp reprezintăsoluţii certe în apărare pe viitor, în timp ce Gardoş, Mihai Costea, LiviuGanea şi Alexe au şanse mari şi ei să prindă lotul naţionalei mari.

SelecţionerulEmil Săndoi şi-a lăudat la finalul meciului jucătorii pentru efortul depus îndubla cu Anglia şi, vizibil afectat că a mai ratat încă o calificare cu naţionalade tineret, după cea pentru Euro 2009, se gândeşte să renunţe la funcţie: „Esteun rezultat dureros şi nedrept. Golul doi pe care l-am primit în Anglia aschimbat totul. Ne-am ridicat la valoarea adversarului, ne-am creat situaţii degol, dar din păcate nu am reuşit să le fructificăm. Băieţii au dat dovadă de undevotament ieşit din comun şi au făcut un efort fantastic.Voi avea o discuţiecu conducerea Federaţiei şi vom vedea apoi dacă voi mai continua pe bancaechipei naţionale de tineret”.

ROMÂNIA – ANGLIA 0-0,ÎN TUR 1-2

Stadion:Municipal (Botoşani); Spectatori: 7.000

România:Lung jr – Râpă (Chiricheş 62), Găman, Papp, Bărboianu – Gardoş – Hora(Gângioveanu 77), Bicfalvi, Torje – Alexe (Rusescu 73), Sburlea.

Anglia:Fielding - Mancienne, Jones, Smalling, Bertrand - Cleverly, Muamba, Henderson,Rose (Cork81) – Sturridge (Lansbury 63), Welbeck (Delfouneso 90)

Arbitri:Fredy Fautre - Cyril Gringore, Nicolas Pottier (toţi din Franţa)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-09-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE