2020-07-05 19:58

NOI DETALII despre avionul DISPĂRUT, în care se afla fotbalistul Emiliano Sala

 |  20:23
NOI DETALII despre avionul DISPĂRUT, în care se afla fotbalistul Emiliano Sala

L'Equipe a aflat numele pilotului care se afla la manşa avionului dispărut deasupra Canalului Mânecii, acesta fiind Dave Henderson, în vârstă de 60 de ani, cu o vastă experienţă în aviaţie. Totodată, potrivit informaţiilor obţinute de publicaţia franceză, în avionul dispărut nu se aflau decât fotbalistul Emiliano Sala şi pilotul. Pe de alta parte, Horacio Sala, tatăl fotbalistului, s-a declarat disperat după ce avionul în care se afla fiul său a dispărut.

"Nu am cuvinte, fiul meu este totul pentru mine. Sunt disperat, sper că totul va fi bine. Familia mea nu ştia nimic, eu i-am informat. Pentru el, ca pentru toţi, transferul la Cardiff era o mare etapă", a declarat el, în lacrimi, unui post argentinian, citat de lefigaro.fr.

Avionul privat de mici dimensiuni, de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, a fost dat dispărut, luni seară, în timp ce se afla deasupra Canalului mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat sâmbătă, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi, între care se numără şi portarul Ciprian Tătăruşanu.

Piper Malibu este un monomotor care poate transporta şase persoane, pilotul şi cinci pasageri. Presa internaţională a scris că în avionul dispărut se aflau Sala, pilotul şi încă o persoană, însă L'Equipe a menţionat că numai Sala şi pilotul erau la bord.

Autorităţile din Insula Guernsey au anunţat, marţi, că două ambarcaţiuni şi cinci aparate de zbor au cercetat o suprafaţă de o mie de mile pătrate în apele Canalului Mânecii, fără a da de urma avionului dispărut, citeaza News.ro.

Avionul a plecat de la Nantes luni, la ora locală 19.15, cu direcţia Cardiff, zburând la o altitudine de 5.000 de picioare (1.650 de metri). După ce a depăşit Insula Guernsey, a cerut să coboare, iar contactul cu avionul s-a pierdut când acesta era la o altitudine de 2.300 de picioare. Apelul primit de Garda de Coastă din Guernsey privind dispariţia aparatului, la 15 mile nord de Guernsey, a fost la 20.23. Două elicoptere, unul francez, cu baza la Cherbourg şi unul britanic, au început imediat căutările, dar le-au oprit la ora 02.00, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (vânt, valuri, vizibilitate redusă). Căutările au fost reluate la ora 08.00 şi continuă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE