2020-07-14 04:41

Noi suntem una cu pământul la Rio, iar unii ne arată cu degetul. Nemţii îi acuză de dopaj pe halterofilii români

 |  18:12
Noi suntem una cu pământul la Rio, iar unii ne arată cu degetul. Nemţii îi acuză de dopaj pe halterofilii români

După ce că sportivii români prezenţi la Rio sunt amărâţi şi ironizaţi după prestaţia de la Jocurile Olimpice, unde până ieri după-amiază nu câştigaseră nici măcar o medalie, se mai găsesc unii să îi şi acuze că se dopează. Oliver Caruso, antrenorul lotului de haltere al Germaniei, care participă la competiţia din Brazilia, a declarat într-un interviu pentru cotidianul Bild că mai multe țări est-europene, printre care și România, ar fi recurs la dopajul sistematic al halterofililor lor, iar autoritățile “s-au făcut că plouă”.

"Pe lângă Rusia și Bulgaria (n.r - halterofilii au fost excluși de la actuala ediție a JO), mai multe țări au recurs la dopaj sistematic. Kazahstan, Belarus, Uzbekistan, Azerbaidjanul, Armenia, Moldova, România și Ucraina ar fi trebui la rândul lor excluse", au tunat acuzaţiile lui Caruso.

"Aceste țări ne-au furat locuri la Jocuri și poate chiar și medalii. Sistemul este bolnav. Întregul sistem este corupt. Există, cu siguranță, cineva care acoperă toate astea. Știu cum funcționează. Un antrenor străin mi-a explicat cum merg lucrurile. Sunt avertizați atunci când urmează să aibă loc controalele antidoping", şi-a continuat tirul antrenorul neamţ.

Caruso a încheiat atrăgând atenţai Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) să nu mai ezite în astfel de cazuri şi să ia măsuri radicale: "CIO ar fi trebui să spună: Kazahstanul, 27 de cazuri de dopaj începând din 2012? Afară! Belarus, 14 cazuri? Ați trișat sistematic, afară! În loc de asta, le-au dat liniștit dreptul de a participa. Înaintea Jocurilor, Kazahstanul și Belarus ar fi trebuit suspendate un an. Se va face asta, însă după Jocuri. CIO să ia măsuri radicale. Mă tem că echipa mea va sfârși prin a abandona, din frustrare".

Doi au ieşit, mai sunt doi

România participă la Jocurile Olimpice de vară din Brazilia cu patru halterofili, doi băieţi şi două fete. Doi reprezentanţi au părăsit deja competiţia. Dumitru Captari a ratat la categoria 77 de kg, după ce a reușit o singură ridicare de 145 de kg stilul smuls, iar Florina Hulpan (69 de kg) a abandonat din cauza unei accidentări la braţul stâng. Alţi doi sportivi vor intra în competiţie mâine şi duminică. Gabriel Sîncrăian, la 85 de kg, şi Andreea Aanei, la 75 de kg, aceştia fiind şi creditaţi cu şanse la podiumul olimpic. De altfel, antrenorul lor, Petre Becheru, este optimist din cale afară că sportivii săi au puterea să repete isprava predecesorilor lor de la Londra, unde România a obţinut la haltere o medalie de argint şi una de bronz. "Obiectivul este să obţinem o medalie şi să avem un sportiv în primii şase. În ultimele trei săptămâni ne-am antrenat de la 10 la 12 noaptea", a declarat antrenorul.

“Sunt pregătit, mă plictisisem în cantonament de atâta timp. Visez la o medalie, îmi doresc să o iau, m-am antrenat pentru asta şi sper să obţin ce mi-am propus", a declarat Gabriel Sîncrăian, completat de Andreea Aanei: "Am emoţii foarte mari, e un concurs important. De când m-am apucat de haltere mi-am dorit să ajung la Olimpiadă şi mi s-a îndeplinit visul. Aş vrea să iau bronzul".

CANOTAJ. Alte două echipaje au ratat finalele

Echipajul feminin al României de dublu vâsle categorie ușoară, format din Ionela Lehaci și Geanina Beleagă, a ratat ieri calificarea în finala concursului de canotaj de la Rio, după ce a terminat pe locul 4 în prima semifinala. Tricolorele au încercat şi au reuşit pe final să recupereze ceva ecart, însă insuficient pentru a depăşi China, locul 3, ultima ambarcațiune care a prins finala alături de Africa de Sud și Noua Zeelandă. Cele două vor evolua în finala B, programată în această după-amiază, la 15.10, ora României. Nici Mădălina Bereș și Laura Oprea nu au avut mai mult noroc. Cele două, în echipajul de dublu rame fără cârmaci, au terminat pe locul patru.

Româncele au terminat cursa la peste cinci secunde în urma echipajului Africii de Sud, ultimul care a prins finala. Bereș și Laura Oprea vor evolua mâine în finala B, de la ora 21.30, ora României.

În schimb, echipajul feminin de 8+1 al României s-a calificat în finala probei de la Jocurile Olimpice, după ce a ocupat locul doi în recalificări.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE