2019-07-24 10:24

NU E GLUMĂ. Obiectivul lui DINAMO în noul sezon este SALVAREA de la RETROGRADARE

 |  15:06
NU E GLUMĂ. Obiectivul lui DINAMO în noul sezon este SALVAREA de la RETROGRADARE

La Dinamo situaţia este extrem de gravă după ratarea play-off-ului. Iar viitorul sună şi mai rău. Şi asta pentru că bugetul, şi aşa pus pe avarie de ceva timp, va fi ajustat în jos, astfel că echipa va încerca să supravieţuiască cu jucători tineri şi foarte tineri în sezonul viitor, mulţi din pepiniera proprie. În atare condiţii de austeritate totală, obiectivul impus de conducere în noul campionat va fi, spre stupefacţia şi consternarea numeroşilor suporteri, salvarea de la retrogradare.

"Nu vor fi aduşi jucători liberi din străinătate de data aceasta, 90% vor fi tineri. Lucrurile sunt foarte simple la Dinamo şi toată lumea trebuie să înţeleagă: clubul trebuie să se autosusţină financiar, adică să cheltuiască cât produce. Produce două milioane de euro, trebuie să se încadreze în bugetul de două milioane de euro, produce şase, şase şi aşa mai departe.Este singura soluţie pe care o are Dinamo în această vară, în condiţiile în care sigur va exista o rectificare  bugetară în jos, pentru că dacă încasările vor fi mai mici din cauza contraperformanţei de anul acesta, şi cheltuielile vor fi mai mici. Soluţia pe care o avem la îndemână este aceea de a miza pe jucătorii de la Academie, pe care Florin Bratu îi cunoaşte foarte bine, din care va alege un număr. Trebuie să fim sinceri cu noi şi să fie foarte clar că obiectivul este schimbat. Nu mai discutăm despre o poziţionare în primele trei sau, mai ştiu eu, campionate, trofee, ci să ne setăm obiectivul în funcţie de lotul pe care îl vom avea, format din tineri. Chiar dacă acel obiectiv poate fi şi cel de a evita retrogradarea”, a declarat la Pro X preşedintele lui Dinamo, Alexandru David.

Modelul Viitorul

În lipsă acută de finanţe, şefii dinamovişti vor să aplice pe viitor modelul Viitorul, pe care l-a transformat într-unul de succes destul de repede. “Şi Gică Hagi, atunci când a dat drumul proiectului cu Viitorul, a avut câţiva ani de zile, la început, în care s-a luptat pentru a rămâne în prima ligă. A avut curajul, priceperea să facă lucrul acesta, a mers până la capăt pentru ideea lui şi se dovedeşte a fi o reţetă de succes. Iar Dinamo nu are de ales", a mai spus conducătorul lui Dinamo.

Cum s-ar putea schimba totul

Decis să vândă şi nu prea, Ionuț Negoiță așteaptă un om de afaceri potent să preia Dinamo, iar acesta din urmă să readucă gruparea alb-roşie în lupta pentru trofee în România. "Dacă lucrurile nu se schimbă, nu apare vreun finanţator omnipotent care să cumpere clubul, care să facă o infuzie de capital majoră, putem avea şi acest obiectiv: salvarea de la retrogradare. Anul acesta, am avut buget de şase milioane de euro şi nu am avut nicio garanţie pentru performanţă", a încheiat David.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE