2020-07-11 05:09

Octavian Bellu, dezamăgit după alegerile de la COSR: Credeam că va fi o întrecere fair-play

 |  15:00
Octavian Bellu, dezamăgit după alegerile de la COSR: Credeam că va fi o întrecere fair-play

Octavian Bellu a declarat joi, după ce a fost învins de Alin Petrache în cursa pentru preşedinţia COSR, că este dezamăgit şi că se aştepta ca aceste alegeri să fie o întrecere fair-play, în spiritul valorilor olimpismului.

"Sunt dezamăgit în general pentru că eu credeam că va fi o întrecere fair-play, mai ales că vorbim despre promovarea valorilor olimpismului, dar se pare că eu sunt mai puţin dispus să discut problemele sportului în alte medii decât cele instituţionale, federaţii şi altele. Vârsta şi experienţa mă fac să interacţionez atunci când este cazul şi cu cine este cazul”, a afirmat Octavian declarat Bellu, care a primit doar 33 de voturi, faţă de cele 143 ale lui Alin Petrache.

Antrenorul lotului feminin de gimanastică a acuzat jocuri de culise şi a afirmat că rămâne la părerea că "medaliile şi victoriile nu se cumpără".

"Asta este hotărârea, nu trebuie să facem o tragedie, este o competiţie. Eu nu m-am dat la o parte din faţa americanilor, ruşilor, chinezilor la concursuri importante şi unde era greu să câştigi. Rămân la părerea că în avantajul sportului ca imagine am gândit aşa: medaliile şi victoriile nu se cumpără. Odată terminate aceste alegeri, cu toate intoxicările, speculaţiile şi lucrurile murdare care s-au petrecut prin culise, eu zic că trebuie respectată decizia Adunării Generale şi luate lucrurile aşa cum sunt. Fiecare acum are de dus mai departe un proiect pe care şi l-a propus şi pe care trebuie să-l finalizeze într-un fel, tot cu performanţă, deşi performanţa pare că a trecut pe locul doi, iar olimpismul are încă multe de precizat din punctul de vedere al României", a completat Octavian Bellu.

Alin Petrache a fost ales joi, cu majoritate de voturi în funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR). Petrache a fost ales cu 143 de voturi la Adunarea Generală, în locul lui Octavian Morariu, care a demisionat pe data de 15 aprilie.

Alin Petrache a fost susţinut de fostul preşedinte al COSR, Octavian Morariu. El a câştigat din primul tur în faţa contracandidaţilor Octavian Bellu şi Elisabeta Lipă.

Citeşte şi:  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE