2020-05-25 15:14

OFICIAL. VAR în Liga 1, încă din acest sezon

 |  14:30
OFICIAL. VAR în Liga 1, încă din acest sezon

Sistemul video pentru arbitraj, mai cunoscut ca VAR, va fi implementat și în Liga I. Și încă din sezonul care stă să înceapă. Nu în sezonul regular, ci în play-off, adică în primăvara anului viitor, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, Orlando Nicoară, directorul general al EAD Interactive, deţinătorul drepturilor TV pentru primul eşalon al fotbalului românesc.

"Vom încerca să avem implementat arbitrajul video din play-off-ul acestui sezon şi din sezonul viitor să-l împlementăm la toate meciurile. Face parte din producţia meciurilor de Liga I, producţie care trebuie să respecte anumite standarde, să fie respectate cerinţele pentru arbitrajul video", a declarat Nicoară.

Gino “aruncă pisică” în curtea lui Burleanu

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, spune însă că VAR-ul nu va putea fi implementat din acest sezon dacă FRF nu scoate bani din conturi ca să specializeze arbitrii.

"Dacă ne întârzie federaţia cu specializarea arbitrilor, atunci nu o să putem să implementăm cum ne-am propus. Arbitrajele sunt coordonate de federaţie, prin Comisia Centrală a Arbitrilor şi trebuie să-i trimită la specializare. Altfel, nu putem să implementăm. Bineînţeles, pe costurile lor, dacă era la noi CCA, plăteam noi. Dacă nu e la noi, trebuie să plătească federaţia, bănuiesc că e normal, nu? Cluburie nu trebuie să plătească. Au spus că da (n.r. - FRF), dar eu cred că arbitrii nu sunt pregătiţi. Am avut arbitrii internaţionali care nu au fost în Champions League pentru că nu erau pregătiţi. Cei pentru campioantul intern nu cred că sunt specializaţi", a afirmat șeful Ligii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE