2020-02-24 07:38

Oficial le merge bine

 |  17:19
Oficial le merge bine

Sezonul trecut a fost unul cu succes pentru Cristi Chivu,care a câştigat tot ce se putea cu Inter Milano, dar şi pentru alţi câţivaromâni din campionatele străine, precum Giani Kiriţă care a luat titlul cuBursaspor. În rest însă, românii nu au avut mari realizări, dar sezonul careabia a început pare să aducă numai lucruri bune pentru stranieri.

Cristi Chivu a rămas om de bază pentru Inter, chiar dacăportughezul Jose Mourinho a plecat la Real şi a fost înlocuit cu Rafa Benitez.Spaniolul îl apreciază pe român, mai ales că acesta este şi unul dintre preferaţiipatronului. Vestea bună este că şi Denis Alibec a început să joace tot mai multpentru italieni, chiar dacă doar în meciuri amicale şi l-ar putea convinge peBenitez să joace mai des dacă se ţine de treabă.

Tot în Italia, Bogdan Lobonţ apără din ce în ce mai despentru AS Roma, din postura de titular, şi, chiar dacă a primit câteva goluriîn amicale, evoluţiile sale sunt constant bune şi ar putea începe noul sezon catitular pentru italieni.

Claudiu Keseru şi Daniel Niculae sunt doi atacanţi apreciaţiîn Spania, iar la noile lor echipe par să fie titulari pentru noul sezon. Ambiiau reuşit să marcheze în meciurile de pregătire, au dat pase decisive, iarantrenorii de la Angers şi AS Monaco sunt mulţumiţi de evoluţiile lor.

Un alt atacant care pare să îşi revină după o perioadămai slabă este Florin Bratu. Bratone a plecat de la Dinamo la Litex Loveci şi areuşit un nou gol, de data aceasta în campionat, şi, lucrul cu adevăratîmbucurător, pare să se fi impus pe postul său, după ce la startul sezonuluiera doar rezervă.

Alexandru Ioniţă pare că s-a adaptat la FC Köln, dar înacest moment nu este titular. Totuşi a jucat în meciurile amicale, iar dacă vacontinua evoluţiile bune care l-au propulsat la Rapid poate face pasul spre unloc în primul „11” al nemţilor, marele său avantaj fiind vârsta.

Poate cea mai importantă revenire a unui român este cea alui George Ogăraru, care la Ajax fusese trecut pe linie moartă, dar pare să îşifi recuperat pofta de joc o dată cu trecerea la FC Sion, pentru care, înultimul amical a şi marcat un gol. Fundaşul dreapta este titular la noua saechipă, cel puţin deocamdată, şi poate redeveni o soluţie la naţională.

La fel de bine o duc Ciprian Marica, Gigel Bucur, IonuţMazilu sau Cristi Săpunaru, lucru ce nu poate fi decât îmbucurător pentruselecţioner, un alt jucător în ascensiune fiind şi Gheorghe Grozav, care seadaptează din ce în ce mai bine la Standard Liege.

Caz special: Mutu

Adi Mutu este suspendat pentru cazul de dopaj cusibutramină şi, deşi se părea ca va pleca de la Fiorentina, el continuă lagruparea toscană. Este în continuare la fel de apreciat de toată lumea, de laantrenori şi coechipieri până la fani, şi-a păstrat apelativul de „Il Fenomeno”şi arată că este în formă în partidele amicale. Totuşi, mai are de aşteptatpână în toamnă pentru a evolua într-o partidă oficială. Deşi relaţia sa cuselecţionerul Răzvan Lucescu nu este una dintre cele mai bune, „Briliantul”poate ajuta naţionala în lupta pentru calificarea la EURO 2012.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-01-12

Mai multe imagini:
Oficial le merge bine
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE