2020-04-03 08:52

Olanda e în semifinale! Brazilia trimisă acasă de Portocala Mecanică

 |  18:57
Olanda e în semifinale! Brazilia trimisă acasă de Portocala Mecanică

Început sub semnul luptei mondiale împotriva rasismului,sfertul de finală dintre Olanda şi Brazilia a fost exact aşa cum ni l-am fiimaginat înainte. Viteză, driblinguri spectaculoase, pase cu călcâiul, sudoare,durere, bucurie, tristeţe, le-a avut pe toate. Dar, mai ales, a avut un lucrupe care l-am văzut rar la acest Mondial: fotbal adevărat.

Brazilia lui Dunga a arătat până acum ca o echipă ceparcă nu voia să îşi respecte numele: prea puţin spectacol şi multă eficienţă,multă tactică. Dunga a reuşit să îi facă pe băieţii lui, mingicari crescuţi peCopacabana, să facă la fel de bine şi faza de apărare ca şi pe cea de atac, iarasta e o mare realizare. De partea cealaltă, Olanda, o formaţie bine articulatăde Bert van Marwijk, a jucat bine îngrupe, nu a strălucit, reuşind să forţeze doar atunci când a fost nevoie şidoar până să fie sigură că şi-a atins scopul. Cu “olandezii zburători” Sneijderşi Robben la mijloc, totul părea simplu, mai ales că ei veneau după un sezonbun la echipele de club. Una peste alta, două echipe foarte puternice, cuplusuri şi minusuri fiecare, ce promiteau un meci spectaculos. Iar acest jocşi-a respectat statutul.

Brazilia a început în forţă şi a lovit rapid prinRobinho, dar degeaba. Gol anulat pentru ofsaid, asta după ce Van Persie căzuseteatral în careu cerând un penalty. Naţionala cariocas a luat-o de la capăt şiîn minutul 10, acelaşi Robinho a dat startul la samba, după o pasă de geniu alui Felipe Melo. A urmat o perioadă pe contre, marcată pe alocuri de intrărifoarte dure, mai mult sau mai puţin la minge. Olandezii au încercat, darRobben, Van Persie, Sneijder sau Kuyt nu au reuşit cu adevărat să pună înpericol poarta lui Julio Cesar. Brazilienii în schimb ne-au arătat că nu auuitat de “joga bonito” şi au avut momente în care au făcut ce au vrut dinapărarea adversă.

O altă partitură în repriza secundă

Mitanul al doilea a început tot într-o uşoară notă dedominare a Braziliei, dar a fost doar un foc de paie. Asta pentru că a fostrândul Olandei să ne arate că ştie să joace fotbal. Au lovit şi ei repede, ladoar 8 minute după startul reprizei. Sneijder a centrat de pe dreapta, iarJulios Cesar şi Felipe Melo s-au încurcat ca doi amatori, ultimul deviindbalonul în propria poartă. Olanda a continuat să domine, iar Brazilia s-amulţumit doar să încerce să profite din plin de şansele de atac pe care le-aavut, fără însă ca elevii lui Dunga să aibă inspiraţia necesară în faţa porţii,Kaka sau Dani Alves ratând de puţin ţinta. Şi pentru că fotbalul te pedepseşte,a venit minutul 69. Corner bătut bine de Robben, Kuyt a prelungit pe spate, iarWesley Sneijder a marcat din 6 metri, cu capul, după o fază la care apărareabraziliană visa frumos.

Eliminare stupidă

Şi pentru ca totul să fie de coşmar pentru brazilieni,acelaşi nefericit Felipe Melo a avut o ieşire inexplicabilă şi l-a călcat peArjen Robben la o fază fără importanţă, undeva la centrul terenului. Roşudirect pentru tânărul mijlocaş, iar Brazilia era actorul principal în „Misiuneimposibilă”. Batavii au dominat restul partidei şi au încercat să dea loviturape contraatac, profitând de faptul că sud-americanii s-au aruncat în atacpentru a egala. Olandezii s-au răzbunat acum pentru turneele finale din 1994 şi1998, când, de fiecare dată, au fost eliminaţi în sferturi de brazilieni şi îşicontinuă drumul la primul Mondial de pe tărâm african, sperând să ajungă pentruprima dată în istorie campioni ai lumii. Iar pentru asta, trebuie să treacă însemifinale de învingătoarea dintre Uruguay şi Ghana.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-11-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE