2019-10-23 16:44

Olandezii zburatori au gânduri mari cu naționala U-19 a Romaniei

 |  13:33
Olandezii zburatori au gânduri mari cu naționala U-19 a Romaniei

”Gemenii” Antonio fac legea la naționala U-19 a României, selecționată care se pregătește intens pentru startul calificărilor la Europeanul de anul viitor, din Armenia. Coechipieri la echipele de club de ani buni (în trecut la Timișoara, acum la olandezii de la Groningen), Sefer și Manolache și-au făcut planurile pentru perioada următoare, care cuprinde jocuri de verificare, apoi debutul în competiția care duce către Euro.

”Avem obiectiv să câștigăm ambele partide amicale cu Cipru, să aplicăm în meciuri ceea ce facem la antrenamente. Meciurile cu Cipru și apoi cu Suedia ne ajută foarte mult pentru jocurile din preliminarii. Avem o echipă talentată, avem pretenții mari și nu trebuie să dezamăgim lumea. Ar fi o mândrie să pot duce emblema României cât mai sus. Aș renunța la tot pentru calificarea la European” – Antonio  Sefer, mijlocaș România U19.

” Toți ne gândim doar la calificare, să jucăm bine, să formăm o echipă adevărată. Accederea la un turneu final ar fi ceva imens, o satisfacție de nedescris. Nu există o bucurie mai mare”  - Antonio Manolache, fundaș România U19.

Olandezii zburatori au gânduri mari cu naționala U-19 a Romaniei
zoom

Poreclit „Chivu”

Cei doi puști au plecat din România în vara anului trecut, ambii semnând contracte cu Groningen. S-au adaptat în Olanda, au învățat limba și i-au cucerit deja pe batavi. De altfel, fundașul Antonio Manolache s-a ales și cu porecla ”noul Chivu”, fostul căpitan al naționalei României fiind văzut în continuare ca o supervedetă în fotbalul olandez.

”Chivu, Hagi, Popescu, ei sunt legendele României, de ei vorbește lumea în Olanda. Aș vrea să-i depășesc performanele lui Chivu. Mă ajută porecla, o port cu mândrie.  Nu l-am cunoscut, dar aș vrea să-l cunosc, să-i strâng mâna și să învăț lucruri de la el” – Antoio Manolache.

” Vorbim olandeză cu băieții în teren, dar cu toți ceilalți vorbim engleză. Am fost la Amsterdam, e un oraș foarte frumos, multă lume, multă agitație, dar noi acolo avem în cap numai fotbal și nu ne gândim la altceva. De la ora 6 ne trezim, mergem la antrenament, avem școală, apoi alt antrenament, ajungem acasă la 6 seara, mâncăm, pe punem în pat și ne culcăm, iar a doua zi o luăm de la capăt. Avem câte două antrenamente pe zi, este multă muncă” – Antonio Sefer.

Program încărcat

Pentru puștii din naționala U19 urmează o perioadă de meciuri. Primele sunt amicale, contra Ciprului (8 septembrie, ora 18.00,  la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia și 10 septembrie, ora 18.00,  la baza de pregătire de la Buftea), apoi vine Suedia. La mijlocul lunii noiembrie încep jocurile oficiale, iar România va face parte din Grupa 13 alături de Bulgaria, Grecia și Gibraltar, la turneul de calificare găzduit de Bulgaria. Echipele de pe primele două locuri din cele 13 grupe, plus Portugalia și Germania calificare direct, vor participa la Turneul de  Elită, în primăvara viitoare. Câștigătoarele celor șapte grupe din Turneul de Elită, plus Armenia, țara gazdă, vor lua startul la Campionatul European, în vara lui 2019.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE