2020-04-05 20:20

Oţelul a devenit spaima granzilor şi e lider în Liga I. Furnicuţele lui Dorinel visează

 |  18:12

Rezultatele unei munci de un an şi trei luni depuse deMarius Stan şi Dorinel Munteanu se văd în prezent. Oţelul Galaţi a reuşit să iafaţa favoritelor la titlu şi este lider după 10 etape, iar în ultimele douăetape a reuşit să învingă atât Steaua, cât şi Dinamo, pe ultima chiar în Ştefancel Mare.

Totul a început în vara anului trecut, atunci când PetreGrigoraş e demisionat pe neaşteptate, iar oficialii clubului a fost nevoiţi săse mişte rapid. L-au numit în funcţie pe Dorinel Munteanu, asta deşi în ultimaperioadă rezultatele nu îl recomandau. Debutul de sezon a fost unul modest şifanii îi cereau demisia recordmenului de selecţii la naţională. Marius Stan ainsistat să rămână. De altfel, alături de Gaz Metan Mediaş, echipa gălăţeanăeste singura din Liga I care şi-a păstrat antrenorul din 2009.

Deşi toată lumea vede doar clasamentul după etapa a 10-a,visul frumos a început din returul trecut, când Oţelul a pierdut doar patrumeciuri. Practic, evoluţia din prezent este doar o continuare, acesta fiind şiprincipalul argument al moldovenilor, care nu par deloc surprinşi de locul pecare se află. „Merităm să fim lideri în acest moment. Avem o echipă cu jucătoridornici de performanţă, am avut continuitate şi linişte în vestiar. Rezultatelenu ne iau însă minţile, suntem aceiaşi ca şi acum un an”, spune DorinelMunteanu.

Performanţa Oţelului este de apreciat cu atât mai mult cucât a efectuat transferuri pe bani puţini, nu mai mult de 100.000 de euro dejucător, iar antrenorul a reuşit să îmbine perfect tinereţea lui Râpă, Neagu şiSilviu Ilie cu experienţa lui Paraschiv sau Costin, exact ca într-un puzzle. “La toate echipele pe care le-am antrenat am dorit foartemultă disciplină şi să alerge jucătorii. Dacă poţi să alergi, poţi să ai şirezultate bune”, dezvăluie Dorinel Munteanu secretul succesului.

Atenţie la Timişoara

Confruntată cu mari probleme financiare, FC Timişoaratinde să fie cu adevărat una dintre pretendentele la titlul de campioană chiardacă la începutul sezonului era altul. Cu Vladimir Petrovic, iar acum cu fostulinternaţional Cosmin Contra, formaţia de pe Bega, este singura grupare neînvinsăîn campionat, iar sâmbătă seară a trecut de Rapid, scor 2-1, graţie dublei luiZicu, reinventat practic la Timişoara.

Clasament Liga I:

Oţelul 22pFC Timişoara 20pRapid 18p

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE