2020-06-06 12:19

Pentru alţii mumă, pentru noi ciumă!

 |  18:28
Pentru alţii mumă, pentru noi ciumă!

Stadionul Dinamo, miercuri seară, 1.000 de spectatori.Nu, nu au jucat alb-roşii în campionat, ci a avut loc un meci de caritate. Opartidă în care arena din Ştefan cel Mare trebuia să fie arhiplină, pentru cafondurile strânse să fie unele serioase şi care să ajute la scopul acesteiacţiuni, construirea unei noi aripi a spitalului „Marie Curie” din Bucureşti.Din păcate, au fost cu indulgenţă puţin peste 1.000 de oameni, care au plătitbilete cu preţuri cuprinse între 10 şi 30 de lei. Rezultă dintr-un calculaproximativ că s-au strâns din bilete doar 4.200 de euro, sumă infimă pentru a ajutala construcţia unei secţii de spital.

Noroc că în timpul partidei, transmisă în direct deteleviziunea naţională, campania a fost însoţită de trimiterea de SMS-uri, carea adunat o suma foarte bună, aproximativ 50.000 de euro, însă suma cea mare avenit din partea unor firme cu dare de mână care au mai donat circa 80.000 deeuro.

Criză, criză, dar aseară bucureştenii de rând nu au datdovadă de inimă largă pentru copii aflaţi în suferinţă. De aceea, sute depărinţi îşi duc copii în străinătate să-i trateze de boli foarte grave, pentrucă în ţară sigur aceştia îşi dau duhul. Sistemul spitalicesc din România estela pamânt şi nimeni nu îşi dă interesul. Copii români mor arşi în maternităţi,din cauza condiţiilor extrem de precare din unităţile de spital.

Nici măcar vedete de prim rang prezente pe gazon nu i-auînduplecat pe români să vină la această manifestare umanitară. Echipele au fostîmpărţite în două, „Profesorii”, conduşi de pe bancă de Emerich Ienei, şi dincare au făcut parte printre alţii Hagi, Popescu, Rică Răducanu, Vlad Hagiu,Şerban Huidu, Iosif Rotariu, Coneliu Porumboiu, Robert Turcescu, Pepe sau MihaiMitoşeru, i-au avut adversari pe „Doctori”, echipă compusă din Ioan Andone, Belodedici,Selymeş, Dan Bitman, Virgil Ianţu, Adrian Ilie, Mihai Găinuşă, Leonard Dorofteisau Dumitru Moraru, trupă ce a fost „antrenată” de Gino Iorgulescu. Partida a fost arbitrată deAdrian Porumboiu, ajutat la cele două linii de Ion şi Teodor Crăciunescu.

Deşi nu areimportanţă, partida desfăşurată sub sloganul "Fotbal pentru viaţă" afost câştigată de echipa denumită "Profesorii", care s-a impus, cuscorul de 8-7, după executarea loviturilor de departajare, în faţa formaţieidenumite "Doctorii".

La finalulîntâlnirii, aproape toate vedetele care au fost prezente s-au declaratdezamăgite de afluenţa foarte redusă a publicului de pe stadion. Hagi şiPopescu, prezenţi de-alungul timpului la multe astfel de acţiuni caritabile, auspus că nu au mai întâlnit ceva asemănător. “Oameniitrebuie să înţeleagă că prezenţa lor la astfel de evenimente este foarteimportantă. Sper să învăţăm din ceea ce s-a întâmplat aici şi să fim mai mulţi data viitoare”,a spus Baciul.

De exemplu, laînceputul anului, la Lisabona, într-o partidă în care s-au adunat fonduripentru victimele cutremurului din Haiti, au venit aproximativ 55.000 despectatori şi s-au strâns numai din bilete peste jumătate de milion de euro.

Sursa foto: gsp.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-26Parerea ta...

RAIFAIZENUL
03 Sep 2010

Atat campania de promovare cat si evenimentul in sine au fost foarte slabe. Un singur spot prezentat sporadic pe TV nu poate sa umple un stadion. Am fost pe stadion si nu am simtit ca este un eveniment organizat. S-a simtit lipsa unui "crainic" care sa faca atmosfera. In marea majoritate a timpului a fost o liniste jenanta. Cei care au intrat pe teren merita felicitari.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE