2019-10-17 11:04

Performanţă pentru canotajul juvenil românesc

 |  15:34
Performanţă pentru canotajul juvenil românesc

România a ocupat locul 1 în clasamentul pe naţiuni la Campionatele Europene de tineret la canotaj, competiţie desfăşurată pe 1 şi 2 septembrie la Brest (Belarus), cu opt medalii de aur. Ţara noastră, care a participat la 13 probe, a fost urmată în această ierarhie de Grecia (5 aur, 1 argint, 1 bronz) şi Germania (4 aur, 3 bronz).

Echipajele româneşti au obţinut medaliile de aur la următoarele probe: Feminin

Dublu vâsle - Larisa Elena Roşu, Nicoleta Ancuţa Bodnar Patru rame - Mădălina Hegheş, Amalia Bereş, Cristina Georgiana Popescu, Roxana Paraşcanu) Patru vâsle - Elena Logofătu, Georgiana Vasile, Nicoleta Paşcanu, Simona Geanina Radis) Masculin

Simplu - Mihai Chiruţă Dublu rame - Dumitru Alexandru Ciobîcă, Florin Sorin Lehaci Patru plus unu - Alexandru Chioseaua, Mugurel Vasile Semciuc, Gheorghe Robert Dedu, Constantin Cristi Hîrgău, Adrian Munteanu Patru rame - Mihai Vasile Ţigănescu, Cosmin Pascari, Ştefan Constantin Berariu, Ciprian Huc Opt plus unu - Andrei Alexandru Tănasă, Marian Cireaşă, Alexandru Chioseaua, Nicu Iulian Chelaru, Bogdan Sabin Baitoc, Mugurel Vasile Semciuc, Gheorghe Robert Dedu, Constantin Cristi Hîrgău, Adrian Munteanu Au obţinut locul 4 echipajele feminine de dublu rame (Mădălina Caşu, Geanina Dumitriţa Juncănariu) şi opt plus unu (Monica Andron, Raluca Dinulescu, Andreea Popa, Ioana Mădălina Moroşan, Maria Magdalena Rusu, Vasilica Alexandra Rusu, Andreea Budeanu, Roxana Anghel, Victoria Ştefania Petreanu). Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat că pe aceşti tineri sportivi îşi poate pune baza România la Jocurile Olimpice din 2020. "A fost încă o superbă duminică de vară, în care am trăit marea bucurie şi mândrie de a asculta de opt ori imnul României la Campionatele Europene U23 de Canotaj, care au avut loc în Brest, Belarus. Sunt mândră de aceşti minunaţi tineri canotori, care au dus din nou România pe locul 1 în Europa şi pe care ne putem baza din plin, în anii ce urmează, cu gândul mai ales la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Ţin să îi felicit pe toţi sportivii care au participat la aceste CE şi, în mod special, pe cei care au cucerit medaliile de aur: băieţii de la patru plus unu rame, fetele de la patru rame, simplu băieţi, dublu rame băieţi, fetele de la dublu vâsle, pe băieţii de la patru rame, pe fetele din patru vâsle, precum şi pe băieţii de la opt plus unu", a spus şefa FRC. "Urmează Campionatele Mondiale pentru seniori, care vor avea loc între 8 şi 16 septembrie, la Plovdiv, în Bulgaria. Aşa cum anul trecut ne-am întors cu rezultate de prestigiu şi medalii de aur, tocmai de peste ocean, de la Sarasota, am încrederea şi convingerea că o putem face şi acum. Unii dintre laureaţii de la CE din Belarus vor lupta şi la Plovdiv, în timp ce restul sportivilor se vor pregăti la Snagov pentru Campionatele Naţionale. Sunt suficiente motive să avem încredere în ei. O competiţie s-a terminat, foarte curând începe alta acesta este sportul", a încheiat Elisabeta Lipă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE