2020-05-31 20:58

Piticul vrea Victoria cu Dinamo. Petre trage tare la antrenamentele Brăneştiului pentru a-şi învinge fosta echipă

 |  17:45
Piticul vrea Victoria cu Dinamo. Petre trage tare la antrenamentele Brăneştiului pentru a-şi învinge fosta echipă

Mijlocaşul care a făcut carieră în tricoul roş-albilorse află de la începutul acestei luni în lotul Victoriei Brăneşti. El s-apregătit asiduu în această perioadă pentru a debuta împotriva lui Dinamo, fostaformaţie şi marea sa dragoste din fotbal. Nepus încă la punct cu pregătireafizică, Piticul speră ca Ilie Stan să-l introducă în teren, pentru că vrea cutot dinandinsul să bată pe Dinamo. În vârstă de 34 de ani, Petre a fost în varăaproape de a se întoarce în Ştefan cel Mare, însă şefii de acolo şi-au bătutjoc de el şi i-au oferit un contract de junior, 3.000 de euro pe lună, astachiar dacă Borcea este unul dintre cei mai buni prieteni ai săi. Oficialul i-aexplicat că la Dinamo se merge pe întinerirea lotului, iar postul de mijlocaşdreapta este ocupat de Gabi Torje, cel mai în formă jucător al echipei, dar şi celmai aproape de un transfer pe bani mulţi, practic salvatorul financiar al luiDinamo. Deşi Florentin Petre i-a transmis lui Borcea că încă se simte în formăşi poate evolua la fel ca în tinereţe, acesta din urmă nu s-a lăsat înduplecat,dar i-a promis Piticului că la sfârşitul carierei acestuia îl aşteaptă o funcţieîn clubul pe care l-a iubit cel mai mult în carieră. “Poate a fost un semnsă vin la Brăneşti, aici de unde este Cătălin Hîldan. Ce soartă am, să debuteztocmai împotriva lui Dinamo, echipa la care ţin cel mai mult şi la care amobţinut cele mai mari realizări şi satisfacţii. Nu ştiu ce reacţie o să am întimpul meciului. Vreau să fiu sănătos şi să pot juca, dar mai ales să câştigeechipa mea”, a spus Petre, care nu a mai jucat un meci oficialdin luna iulie a acestui an, atunci când şi-a încheiat conturile cu ŢSKA Sofia.

O viaţă în alb-roşu

FlorentinPetre este un produs 100% al clubuluidin Ştefan cel Mare, pentru care a debutat în prima divizie în anul 1994. Aevoluat în 259 de partide pentru Dinamo şi a reuşit să înscrie de 43 de ori. Cuun scurt popas la UTA în 1995, acolo unde a fost împrumutat pentru un tur decampionat, Piticul şi-a dat sufletul pentru culorile lui Dinamo. Marilesatisfacţii profesionale alături de Dinamo le-a obţinut începând cu anul 2000,iar de atunci a cucerit trei campionate, patru Cupe ale României, dar şi o Supercupă.În 2006, mijlocaşul a simţit nevoia unei schimbări, după 13 ani petrecuţi înGroapă, şi a semnat pe trei ani cu ŢSKA Sofia, club care are tot aceleaşiculori, alb şi roşu. După doi ani în care a fost unul dintre golgheteriiechipei, fotbalistul a plecat la Terek Groznîi, dar nici acolo nu a rezistatprea mult, iar după numai un sezon şi jumătate s-a întors la Sofia. De aiciînsă, cariera lui Petre a luat-o în jos şi nu a mai reuşit să îşi revină laforma de dinainte.

Şipentru că fotbalul nu mai mergea aşa cum trebuie, s-a orientat spre unul dinhobby-urile sale, automobilismul. Iar după ce a adunat atâtea titluri decampion în cariera de fotbalist, acum un an a triumfat şi în campionatul deautomobilism al Bulgariei. “Nu am cum să faccomparaţii cu performanţele obţinute ca fotbalist. Sunt mândru că am obţinutacest succes şi într-un sport nou. Automobilismul e o îndeletnicire sigură”, spunea Petre la acea vreme.

Dinamo, decimată la Brăneşti

Ioan Andone are mari bătăi de cap în privinţa primului11 cu care va aborda meciul de diseară de la Brăneşti. Torje, Liviu Ganea şiMarius Niculae sunt suspendaţi, N’Doye este exclus din lot, Andrei Cristea esteaccidentat şi nu va mai juca în acest an, iar Scarlatache, Mărgăritescu şi Konesunt incerţi. În aceste condiţii, Fălcosul a apelat la jucători de la Dinamo 2,Raphael Stănescu şi Dorin Mărmăneanu fiind chemaţi de urgenţă la prima echipă.Stănescu chiar a marcat sâmbătă un gol din lovitură liberă în meciul Dinamo 2 -Juventus Bucureşti, scor 1-1, din etapa a 13-a a ligii secunde.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE