2019-12-13 15:49

Planul ministrului Marius Dunca pentru revitalizarea sportului românesc

 |  13:00
Planul ministrului Marius Dunca pentru revitalizarea sportului românesc

MARIUS DUNCA, propus pentru funcția de MINISTRU al Tineretului și Sportului, a primit miercuri aviz favorabil din partea Comisiilor reunite pentru învățământ, știință, tineret și sport ale Camerei Deputaților și Senatului. Decizia a fost luată cu 22 voturi ''pentru'' și 12 ''împotrivă''. La audieri, MARIUS DUNCA a afirmat că în mandatul său va pune accentul pe promovarea educaţiei sportive în şcoli, pe formarea unui aşa-zis Consiliu Național al Mișcării Sportive din România, care va “obligația să elaboreze și să armonizeze legislația în vigoare după niște norme și reguli clar stabilite”.

''Îmi propun să ofer respect sportului românesc și recunoștință și onoare sportivilor. Pentru aceasta trebuie să implicăm toate ministerele și de aceea vom institui Consiliul Național al Mișcării Sportive din România. Acest consiliu va avea obligația să elaboreze și să armonizeze legislația în vigoare după niște norme și reguli clar stabilite. Este nevoie, de asemenea, de reluarea legăturilor între sportul de masă și sportul de performanță. Suntem responsabili pentru viitor și trebuie să luăm în calcul că sportivii își sacrifică întreaga tinerețe pentru a ne face mândri pe noi românii. Ei sunt singurii care ne scot în stradă și de aceea este de datoria noastră de a reda sportului românesc gloria de altădată'', a declarat DUNCA în cadrul audierilor.

Totodată,  MINISTRUL propus a vorbit şi despre reorganizarea competițiilor sportive interșcolare, dotarea fiecărei școli cu o sală de sport, organizarea unui eveniment intitulat ''România în mișcare'', precum și despre desemnarea a 10-15 federației de interes național care să beneficieze de finanțare suplimentară.

La nivel de infrastructură, MARIUS DUNCA are “gânduri mari”, poate prea mari. ''În ceea ce privește infrastructura sportivă, ne propunem la nivel național construcția a cel puțin două săli polivalente cu 10-15.000 de locuri, la standarde internaționale, două baze nautice, alte două baze pentru canotaj, două hipodromuri și un velodrom'', a adăugat Dunca. Acesta a mai menționat că bugetul ministerului pentru 2017 va fi suplimentat cu 198 de milioane de lei. ''Dorim alocarea a 1% din PIB cumulat către sport în următorii cinci ani. Acum avem 0,052% din PIB, dar dorim avem 0,2% începând cu acest an. De aceea, bugetul MTS va fi suplimentat în 2017 cu 198 de milioane de lei'', a concluzionat DUNCA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-04

In legatura cu acest articol...

LISTA FINALĂ: Cine sunt miniștrii Cabinetului Grindeanu. VEZI FIȘELE BIOGRAFICE
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE