2020-02-24 07:43

Popescu: După pierderea calificării la CM, jucătorilor le-a dispărut încrederea

 |  18:32
Popescu: După pierderea calificării la CM, jucătorilor le-a dispărut încrederea

Fostulinternaţional român Gheorghe Popescu a declarat, miercuri seară, că jucătorilorcare evoluează în echipa naţională le-a dispărut încrederea în forţele propriidupă ratarea calificării la Cupa Mondială din 2010 şi un start bun înpreliminariile pentru Euro-2012 este foarte important.

"Esteun nou început de drum, noi sperăm să fie de data asta unul bun, cu şase punctedupă două meciuri şi eu cred că acest lucru este posibil pentru că nu avem înfaţă două echipe de talia Franţei. Sunt două echipe pe care le putem bate. Estefoarte important startul într-o astfel de competiţie pentru că după pierdereacalificării la Cupa Mondială jucătorilor le-a dispărut oarecum încrederea, iaraceasta vine numai prin rezultate pozitive, prin victorii. Eu cred că avemputerea necesară şi calitatea necesară pentru a câştiga cele două jocuri",a spus Popescu.

El considerăcă selecţionerul Răzvan Lucescu trebuie sprijinit până când România nu va maiavea şanse de calificare la Campionatul European. "Cred că lui Răzvantrebuie să i se acorde toată încrederea. Este un nou început de drum şi cutoţii ne dorim să ne calificăm la turneul final, iar cât sunt şanse trebuiesă-i acordăm toată încrederea. Dacă, doamne-fereşte, se va pierde calificarea,cei de la federaţie vor trebui să ia o decizie", a mai spus el.

Fostulselecţioner al României, Gheorghe Hagi, a declarat că încrederea şi linişteajucătorilor de la echipa naţională va veni doar cu o victorie în meciul cuAlbania. "E un început de calificări, un meci acasă şi este foarteimportant să începi bine, să iei cele trei puncte. Un start bun întotdeauna îţidă încredere şi linişte. Nu contează cât de bine joci, contează săcâştigi", a spus el.

DirectorulDepartamentului de Copii şi juniori al FRF, Miodrag Belodedici, speră caRomânia să adune şase puncte după primele meciuri ale preliminariilor, cuAlbania, pe teren propriu, şi Belarus, în deplasare. "Sperăm să joacebine, primul pas să fie bun, să câştigăm primul meci. La finalul dublei ar fifoarte bine să avem şase puncte", a spus Belodedici.

PartidaAlbania - România va avea loc vineri de la ora 21.00, pe stadionul Ceahlăul dinPiatra Neamţ, în preliminariile Campionatului European din 2012.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE