2019-07-24 12:09

PREMIERĂ. România organizează Campionatele Europene de TRIATLON Multisport

 |  13:59
PREMIERĂ. România organizează Campionatele Europene de TRIATLON Multisport

Țara noastră va organiza anul viitor, în premieră, Campionatele Europene de Triatlon Multisport. La competiţia se va desfăşura la Târgu Mureş sunt aşteptaţi 3.000 de sportivi din 30 de ţări.

Disciplinele care îşi vor desemna campionii europeni anul viitor, în România, sunt: Duatlon - sprint şi standard, Aquathlon - înot şi alergare, Cross Triatlon - înot, mountain-bike şi alergare, Cross Duatlon - alergare şi mountain-bike, Middle Distance Triathlon - jumătate din distanţa Ironman şi Aquabike - înot şi ciclism. "Continuăm eforturile de a aduce competiţiile de prim rang în România şi, după succesul organizării Campionatelor Mondiale de Winter Triathlon din acest an, la Cheile Grădiştei, Federaţia Europeană de Triatlon (ETU) a acordat găzduirea, în premieră naţională, a Campionatelor Europene de Triatlon Multisport. Avem atât infrastructura, cât şi competitivitatea necesară pentru a organiza aceste evenimente şi mizăm şi pe un aflux turistic important, pentru Târgu Mureş", a a declarat preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, Peter Klosz

Fondată în 2013 şi finanţată de Ministerul Tineretului şi Sportului din 2014, Federaţia Română de Triatlon a organizat în ţară cinci cupe europene, două campionate balcanice, trei campionate europene şi un campionat mondial. Prin programele de dezvoltare şi şcolarizare, România dispune, în prezent, de 18 antrenori cu licenţă ITU (International Triathlon Union) şi 28 de arbitri internaţionali.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE