2019-10-23 03:01

În plină campanie electorală, DNA a DESCINS la sediul FRF. Ce caută procurorii

 |  14:25
În plină campanie electorală, DNA a DESCINS la sediul FRF. Ce caută procurorii

În plină campanie electorală pentru alegerile FRF, scrutin care va avea loc în aproximativ o lună, procurorii DNA au descins miercuri la sediul forului fotbalistic de la noi.

Totul are legătură cu ultimele dezvăluri făcute de președintele Federației, Răzvan Burleanu, despre anumite nereguli privind niște contracte între instituție și firme deținute de Ionuț Lupescu sau de apropiați ai săi în perioada 2006-2010, pe când acesta a îndeplinit fucția de director general al FRF, fot condus la acea vreme de Mircea Sandu, cel care este și el acuzat de Burleanu că ar fi semnat în cunoștință de cauză.

Potrivit dezvăluirilor făcute de Răzvan Burleanu, Ionuț Lupescu ar fi obținut 300.000 de euro în urma respectivelor contracte încheiate.

Marți, 13 martie, cu o zi înainte de descinderea DNA, Ionuț Lupescu și-a depus dosarul de candidatură la alegerile pentru postul de președinte al Federației Române de Fotbal.

"În spatele acestei întrebări «De ce apar acum contractele?» se cam ascund toți infractorii în România. Mai mult decât atât, când apare câte o informație de acest tip, ne fuge mintea că este o conspirație. Răspunsul e simplu. Acum am căutat aceaste informații, acum le-am găsit, acum le-am publicat", a declarat chiar miercuri dimineață Burleanu, la Pro X. 

"Ce poate să mă înveţe Ionuţ Lupescu, cum să împart comisioanele? Credeţi că cei de la UEFA ştiau de aceste năzdrăvănii pe care le-a făcut domnul Lupescu în România? În zona tehnică, sigur, are toată aprecierea mea...Vom merge în Comitetul Executiv cu faptele pe care le-am descoperit, apoi să intervină procuratura, noi vom prezenta dovezile pe care le avem!", a spus șeful FRF.

Burleanu a publicat, pe site-ul său, informaţii despre ilegalităţi care ar fi fost comise de contracandidatul său la alegerile din 18 aprilie, Ionuţ Lupescu. Sub titlul "Povestea unui comision marca Lupescu", Burleanu a scris că fostul internaţional a încheiat un contract, în 2009, când era director în cadrul FRF, prin care a plătit un comision unui apropiat.

Lupescu a semnat, în 2009, un contract între FRF şi Astra Bettings, care trebuia să se întindă până în 2011 şi să aibă o valoare de aproximtiv 400.000 de euro. Federaţia a încasat numai 53.000 de euro pentru că, la 31 iulie 2009, la câteva luni după semnarea contractului, Astra Bettings a pierdut licenţa de organizare a jocurilor de noroc ca urmare a datoriilor cumulate către Direcţia Generală de Administrare Fiscală şi, ulterior, a intrat în faliment. FRF a plătit un comision de 15 la sută din suma încasată din acest contract lui Daniel Smeadă, PR manager din partea Astra Bettings, pentru intermedierea semării înţelegerii Burleanu afirmă că Daniel Smeadă era partener de afaceri cu Anna-Claudia Lupescu, fiind din 2007 asociatul surorii directorului General FRF în firma TOP LINE MEDIA SRL, având ca obiect de activitate publicitatea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-14

In legatura cu acest articol...

Continuă RĂZBOIUL între Burleanu şi Lupescu

CONTINUĂ RĂZBOIUL. Burleanu, dezvăluiri despre CEASURILE DE LUX cumpărate de LUPESCU și PRUNCEA din banii Federației de la firma fostului iubit al Ralucăi Sandu

DUELUL a ÎNCEPUT! Lupescu răspunde acuzaţiilor aduse de Burleanu printr-o scrisoare deschisă. Dezvăluiri de ultim moment
Parerea ta...

DNA
14 Mar 2018

Dna sa ancheteze pe pacaliciul de burleanu.pai exista termen de comparatie intre un nimeni moldovean milog burleanu si lupescu?
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Triumful sportiv al maidanezilor Un proverb românesc spune că „de lupul bătrân și câinii își bat joc”, iar acest proverb se adeverește de vreo 15 ani în sportul românesc
19 Apr 2018

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE