2019-10-14 11:07

Rădoi, despre grupa morții de la EURO 2019: Ca să ajungi să fii cel mai bun, trebuie să joci cu cei mai buni

 |  16:03
Rădoi, despre grupa morții de la EURO 2019: Ca să ajungi să fii cel mai bun, trebuie să joci cu cei mai buni

Selecţionerul reprezentativei de tineret a României, Mirel Rădoi, a declarat, miercuri, legat de grupa “morții” în care a fost repartizată România la Campionatul European de fotbal Under-21 de anul viitor, că pentru a ajunge cei mai buni, jucătorii săi trebuie să joace împotriva celor mai puternici adversari.

"Poate ne-am fi dorit o grupă mai uşoară. Dar ca să ajungi să fii cel mai bun, trebuie să te baţi cu cei mai buni. Am căzut cu adversari puternici (n.r. - Anglia, Franţa şi Croaţia), dar până la urmă tot trebuia să jucăm şi cu cei buni. Din punctul meu de vedere acestea sunt meciuri din care jucătorii noştri au numai de câştigat. Eu văd turneul final ca pe o şansă pentru ei. Nu au nimic de pierdut. Orice s-ar întâmpla au numai de câştigat. Probabil că vor fi probleme şi vom suferi în astfel de meciuri, dar eu cred că aceşti jucători numai aşa vor putea să facă pasul spre prima echipă, înfruntând adversari cât mai puternici. Sunt foarte mulţi jucători talentaţi, dar când anume vor face pasul la echipa mare va decide numai Cosmin Contra. E clar că ei au valoare să joace la echipa mare, dar în acest moment ei au mare nevoie de meciurile de la Campionatul European. Aşa le va fi mai uşor să facă pasul la prima echipă a României", a spus selecţionerul într-o conferinţă de presă. "Este o declaraţie îndrăzneaţă să spui că România va câştiga titlul european. Periculoasă nu poate să fie. Dar declaraţia asta ştiţi cum vine... după o calificare reuşită după 20 de ani acum ne vedem câştigând Campionatul European. Cred că mai întâi ar trebui ca aceste calificări să devină o obişnuinţă, iar după aceea putem să ne punem obiective cât mai mari. Chiar dacă în acest moment vorbim de calificarea mai departe, adică de semifinale. Deşi în momentul ăsta pare că noi şi croaţii ne batem pentru locurile 3 şi 4, eu spun că la un turneu final nu se ştie nimic dinainte. Şi echipele care vor juca împotriva noastră, şi mă refer la Franţa şi Anglia, cu siguranţă vor avea viaţă grea cu noi", a adăugat Rădoi. Reprezentativa Angliei este cel mai puternic adversar din grupă, susţine antrenorul. "La momentul ăsta, şi nu luându-ne după preţul sau valoarea lotului, cred că Anglia este cea mai completă echipă. Dar e un singur meci şi se poate întâmpla orice. Până la urmă este important câte puncte vom face în această grupă, pentru că vorbim despre ieşirea din faza grupelor. Eu mi-aş fi dorit să fim în grupa B, acolo unde a căzut Serbia. Evident că jucând primele două meciuri cu cele două echipe care sunt şi favorite la câştigarea Campionatului European toată lumea ne vede outsideri. Dar eu sunt sigur că, indiferent de adversari, jucătorii îşi vor depăşi condiţia şi vom face meciuri frumoase acolo", a precizat Rădoi.

Selecționarul tineretului susţine că naţionala Franţei nu va folosi la Campionatul European jucătorii sub 21 de ani care fac parte din prima reprezentativă. "Dacă ne referim la Mbappe (n.r. - Kylian Mbappe), eu nu cred că francezii vor risca să folosească la tineret jucători campioni mondiali la seniori. Din ce am reuşit să aflu şi eu, nu se pune decât problema lui Coman (n.r. - Kingsley Coman, jucător la Bayern Munchen) dacă să fie în lotul pentru Campionatul European de tineret. În rest, ceilalţi jucători vor rămâne la echipa mare a Franţei. Naţionala de tineret a Franţei se bazează pe mulţi jucători de la Lyon, nucleul este de acolo. La Lyon este acum cea mai bună academie din Franţa. Dar eu cred că jucătorii de la Lyon vor intra altfel la turneul final. Adică nu vor fi la fel de montaţi ca aseară, în Liga Campionilor, cu Manchester City, în meciurile cu România sau Croaţia. De asta sunt 100% sigur, indiferent cât de profesionişti ar fi ei. Încercăm să transformăm acest lucru într-un mic atu şi să-i surprindem, pentru că, repet, noi nu avem nimic de pierdut", a precizat Rădoi. În acelaşi timp, selecţionerul a precizat că nu e exclus ca în lotul pentru turneul final să se regăsească şi jucători care au evoluat puţin în preliminarii. "Se poate întâmpla orice, chiar şi să meargă la turneul final jucători care nu au prea jucat în preliminarii. Noi avem o arie de selecţie largă. Chiar am văzut nişte critici că enumerăm câte 40 de jucători... Asta pentru că fiecare are şansa lui. Deci se poate întâmpla orice în aceste 6 luni", a menţionat Mirel Rădoi. Selecţionata României a fost repartizată în Grupa C a Campionatului European de fotbal Under-21 din 2019, alături de Anglia, Franţa şi Croaţia. Turneul final se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în cinci oraşe din Italia şi în San Marino: Bologna, Reggio Emilia, Cesena, Trieste, Udine şi Serravalle. Potrivit programului, România ar urma să debuteze pe 18 iunie, contra Croaţiei, pe 21 iunie va înfrunta Anglia, iar pe 24 iunie va avea loc meciul cu Franţa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE