2020-05-31 20:03

Ralph Gunesch, “Dracula” din Bundesliga. Colegii i-au găsit rapid poreclă jucătorului născut în România

 |  18:11
Ralph Gunesch, “Dracula” din Bundesliga. Colegii i-au găsit rapid poreclă jucătorului născut în România

S-a născut la Sighişoara, dar pe când avea doar 7 ani, împreună cufamilia, a revenit în patria strămoşilor săi, Germania.Numele său este Ralph Gunesch, iar în prezent evoluează chiar în Bundesliga, lacea mai excentrică echipă din fotbalul german, FC St. Pauli.

Porecla de “Dracula” a primit-o de la colegi imediat ce au aflat că s-anăscut în Transilvania lui Vlad Ţepeş. “Când eram copii, mereu eramsperiaţi de legendele care circulau, însă «Dracula» este doar un personaj de laHollywood. Un mit”, a povestit jucătorul originar din Sighişoara, caremai e strigat şi “trenul” datorită fizicului impunător.

Acesta a povestit şi cum a ajuns în Germania la începutul anilor ُُ'90. “Eu încă nurealizasem ce se întâmplă, eram prea mic. Familia mea e de origine germană şi adecis să se întoarcă acasă, de unde strămoşii noştri veniseră în România cu 4-5secole în urmă. Totul s-a întâmplat imediat după ce dictatura lui Ceauşescu aapus, aşa am revenit în sud-estul Germaniei”.

Recunoaşte că nu stăpâneşte mai deloc limba română pentru simplul motivcă au trecut prea mulţi ani. “Mai ştiu câteva cuvinte, însă nimic mai mult,pentru că şi în România vorbeam mai mult germana. Peste 70% din populaţie erade origine germană. Apoi, la şcoală la fel”, explică jucătorul în vârstă de 27de ani, care are şi câteva selecţii pentru naţionala de tineret a The Mannschaft.

Deşi a bifat meciuri pentru Alemania Aachen şi FSV Mainz, carieraromâno-germanului este strâns legată de FC St. Pauli, echipa celui mai răufamat cartier din Hamburg. A strâns deja şase sezoane pentru formaţia a căreigalerie are ca simbol un cap de mort, iar fostul preşedinte Corny Littmann nu şi-aascuns niciodată orientarea sexuală. În sezonul trecut, când St. Pauli, areuşit să promoveze în Bundesliga după opt ani de pauză cu Ralph printretitulari, clubul era sponsorizat de Dacia.

Precedentele Răcănel, Streit şi Nicu

RalphGunesch nu este singurul fotbalist născut în România şi care a ajuns să îşiconstruiască o carieră în fotbalul german fără să fi apucat să joace vreun meciîn Liga I. Mijlocaşul Cătălin Răcănel a evoluat tot pentru St. Pauli în primaligă, în urmă cu 10 ani, şi se află în Germania din 1991, atunci când nici nuîmplinise 15 ani. La fel de cunoscute sunt cazurile lui Maximilian Nicu şiAlbert Streit, care au fost la un pas şi de naţionala Germaniei. Nicu (27 deani) s-a născut în Germania, după ce părinţii săi au fugit din România, iarStreit şi-a trăit primii ani la Bucureşti. Nicu evoluează acum pentru Freiburg,după doi ani petrecuţi la Hertha Berlin, în timp ce Albert Streit a fostretrogradat la echipa a doua a lui Schalke 04 după un litigiu cu şefiiclubului. Mijlocaşul a refuzat reducerea salariului de 2,2 milioane de euroanual şi a fost pus pe lista neagră până la finalul contractului, care expirăîn 2012.

Marica şiJula, în topul celor mai altruişti jucători din Germania

Dacă la capitolul goluri nu excelează, atacanţii tricolori dincampionatul Germaniei ocupă locuri fruntaşe în clasamentul pasatorilordecisivi. Astfel, conform site-ului bundesliga.ro, Ciprian Marica (VfBStuttgart) se află pe locul secund în topul assisturilor din prima ligă, cuşase reuşite, în timp ce Emil Jula (Energie Cottbus) are cinci pase de gol, cuuna mai puţin decât liderul la acest capitol din 2.Bundesliga.

Carte devizită:

Nume: Ralph Gunesch

Data naşterii: 2 septembrie 1983 (Sighişoara)

Înălţime/greutate: 190 cm, 82 kg

Post: Fundaş central

Carieră:

2000-2003 – Alemania Aachen

2003-2006 – FC St. Pauli

2006-2007 – FSV Mainz

2007-prezent – FC St. Pauli

Cifre:

Bundesliga – 10 meciuri – 0 goluri

2.Bundesliga – 76 de meciuri – 1 gol

Regionalliga – 86 de meciuri – 3 goluri

Câtevalucruri despre Ralph Gunesch:

* Este înnebunit după maşini, iar marca sa favorită este Audi.

* La finalul unui meci, de bucurie, şi-a aruncat întreg echipamentul fanilor din tribune şi a rămas gol-goluţ.

* A dezvăluit că a făcut sex în toate maşinile pe care le-a condus. “Inclusiv a mamei, care va afla asta din ziar”.

* Urăşte taxele şi ciupercile, dar este înnebunit după pizza.

* Manuel Friedrich de la Bayer Leverkusen este unul dintre cei mai buni prieteni ai săi.

* Motto-ul său: “Fotbalul nu clădeşte caracterul, dar arată cine are”.

* Anfield Road e stadionul unde visează să joace, “You’ll never walk alone” imnul favorit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-05

Mai multe imagini:
Ralph Gunesch, “Dracula” din Bundesliga. Colegii i-au găsit rapid poreclă jucătorului născut în România
zoom
Ralph Gunesch, “Dracula” din Bundesliga. Colegii i-au găsit rapid poreclă jucătorului născut în România
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE