2020-08-07 22:15

Raul Cătinaş luptă contra samoanului Mighty Mo pe 22 decembrie la Bucureşti. „E vremea revanşei!”

 |  21:00
Raul Cătinaş luptă contra samoanului Mighty Mo pe 22 decembrie la Bucureşti. „E vremea revanşei!”

Comparat de legendarul antrenor Thom Harinck cu Mike Tyson datori croşeului său, Raul Cătinaş se va duela pe 22 decembrie, în cel mai mare eveniment K-1 al anului, finala Superkombat, cu luptătorul originar din Samoa, Mighty Mo. Cei doi s-au înfruntat în urmă cu doi ani, la Seul, atunci când colosul de 130 de kilograme a câştigat la decizie în faţa lui Cătinaş şi s-a calificat în finala de la Tokyo, privându-l pe român de şansa de a deveni cel mai tânăr luptător din istoria marilor finale K-1.

Eşecul suferit atunci l-a demoralizat pe lugojean, care timp de un an şi jumătate a abandonat cariera sportivă. A revenit la începutul acestui an şi de aproape 10 luni se antrenează la Chakuriki Gym din Amsterdam, una dintre cele mai cunoscute săli din lume, unde parteneri de sparring îi sunt Jerome LeBanner şi Hesdy Gerges, iar acum gândul său este numai la duelul cu samoanul, care în cariera sa i-a învins pe Remy Bonjasky şi uriaşul Hong Man-choi.

E sigur că eşecul din 2010 nu se va mai repeta. „Am acumulat experienţă, sunt la alt nivel de pregătire. Atunci eram într-un moment de cumpănă a carierei şi nu eram pregătit pentru acel meci. Atunci am fost anunţat şi cu numai două săptămâni înainte şi de aceea am pierdut. Acum sunt gata de meci şi mă voi bate până la ultima suflare pentru victorie”, spune Cătinaş din Olanda. Ştie deja că trebuie să se teamă de croşeul de dreapta al samoanului, considerat cel mai puternic din lume. „Mă simt excelent şi pregătirile decurg excelent, sunt pe ultima sută de metri cu ele, aşa că la Bucureşti voi fi apt din toate punctele de vedere”, a spus cel poreclit „Iron”. La numai 24 de ani, Cătinaş are un palmares impresionant. Două participări la K-1 Final 16 şi victorii împotriva unor veterani ai K-1 precum Stefan Leko, Dzevad Poturak şi Carter Williams.

Raul are inimă de luptător, nu îi este frică de nimic. Are ceva ce nu am văzut în 45 de ani de carieră. Şi nu sunt deloc subiectiv. Are un croşeu de stânga devastator. Dacă va continua în acelaşi ritm, poate atinge performanţa lui Peter Aerts”, Thom Harinck, antrenor

Are 9 copii

Originar din Samo, MightyMolocuieşte în Los Angelesşi, pe lângă o carieră spectaculoasă, se poate lăuda cu o performanţă greu de egalat şi pe plan personal. Are nu mai puţin de 9 copii, iar unul dintre ei, MightyMojr, practică şi el sporturile de contact.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-10-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE