2020-02-18 17:37

REACȚIE. FC Dinamo susține că nu are DATORIE față de Poli Timișoara din transferul lui ROTARIU

 |  15:53
REACȚIE. FC Dinamo susține că nu are DATORIE față de Poli Timișoara din transferul lui ROTARIU

Clubul FC Dinamo a dat publicităţii un comunicat, în care susţine că nu are nici o datorie faţă de gruparea Politehnica Timişoara SA, grupare aflată în faliment. Instant Expert S.P.R.L., lichidatorul judiciar al Politehnica Timişoara, a cerut insolvenţa clubului condus de Ionuț Negoiță, pentru că nu a primit o parte din suma încasată de "câini" din transferul mijlocașului la FC Bruges.

"Demersurile realizate în aceste zile de reprezentanţii legali ai Politehnica Timişoara S.A., în persoana lichidatorului judiciar Instant Expert S.P.R.L., sunt cunoscute de Dinamo 1948 S.A. încă din luna ianuarie a acestui an, când Politehnica Timişoara S.A. şi-a manifestat intenţia de a soluţiona litigiul existent, în prezent aflat în faza recursului la I.C.C.J., prin încheierea unui contract de tranzacţie. Deşi nu a fost prima solicitare de acest fel înaintată nouă de lichidatorul judiciar şi de avocatul Politehnica Timişoara, Dinamo 1948 S.A. nu poate achita sume pe care nu le datorează şi care ar înfrânge prevederile legii insolvenţei. Înregistrarea unei cereri de deschidere a procedurii insolvenţei, de către orice persoană, nu echivalează cu temeinicia acesteia, în lipsa validării acesteia de către autoritatea judecatorească competentă. În numeroase situaţii, persoane aflate în situaţii litigioase cu cluburile de fotbal din România, şi nu numai, au apelat la formularea acestor cereri de deschidere a procedurii insolvenţei tocmai pentru a crea premisele încasării unor sume, de cele mai multe ori nedatorate. Până în prezent, deşi situaţia litigioasă avută cu Politehica Timişoara datează încă din anul 2017, Politehnica Timişoara S.A. nu a solicitat niciunei instanţe sau comisii din cadrul F.R.F. stabilirea obligaţiei Dinamo 1948 S.A. de a achita orice sumă de bani, pretins datorate pentru transferul lui Rotariu. Toate demersurile Politehica Timişoara S.A. s-au limitat la forţarea încheierii unui contract de tranzacţie, demersuri ce au fost fără rezultat. Recomandăm reprezentanţilor Politehnica Timişoara S.A. să analizeze cu atenţie conţinutul hotărârilor deja pronunţate în litigiile avute cu acesta, de natură să lămurească orice pretenţii ar avea faţă de Dinamo 1948 S.A.. Faţă de prejudiciile de imagine, şi nu numai, create cu intenţie de reprezentanţii Politehnica Timişoara S.A., Dinamo 1948 S.A. îşi rezervă dreptul de a solicita angajarea răspunderii patrimoniale a acestora pentru prejudiciile cauzate. Excluderea Politehnica Timişoara S.A. din calitatea de membru al F.R.F. nu exonerează persoanele fizice, ce acţionează în numele şi pe seama acestui club, de prejudiciile pe care le cauzează prin propriile fapte", se arată în comunicatul FC Dinamo.

Istoria cazului

FC Dinamo trebuia să achite timișorenilor cota din 50% din indemnizaţia de transfer a lui Dorin Rotariu la FC Bruges, dar nu mai puţin de 270.000 de euro + TVA. Suma ar fi fost garantată conform acordului de transfer, asumat de ambele părţi. Lichidatorul judiciar spera că în ianuarie 2019 cele două părți să ajungă la o înțelegere. Numai că nu a fost cazul, iar cererea de faliment depusă luni, 18 martie 2019, dovedește că nu s-a ajuns la nici un acord.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE