2019-10-15 20:08

Regulamentul FRF poate fi fentat oricând. Hotărâre luată în iulie de Mircea Sandu, schimbată în secret de Comitet o lună mai târziu

 |  18:53

FRF are o primă problemă în sezonul 2010-2011 după ceMinerul Lupeni a anunţat că se va retrage din Liga a II-a. Pentru căregulamentul nu este clar şi are multe hibe, formaţia din Valea Jiului poateprofita şi să scape de o sancţiune drastică.

Confruntată anul trecut cu numeroase retrageri dincompetiţie, Federaţia a decis în vară să blocheze într-un fel sau altul acestemanevre. Pe site-ul oficial, la data de 13 august, s-a anunţat că s-a luat odecizie importantă pentru fotbalul românesc. Un articol din ROAF fusese completatpentru a elimina echipele care nu îşi pot permite să ducă sezonul până lasfârşit. “În cazul retragerii dincompetiţii a unor cluburi, acestea vor fi retrogradate două niveluricompetiţionale şi nu vor avea drept de promovare în următorii 5 anicompetiţionali”, este completarea la articolul 20 din ROAF, decisă de Comitetulde Urgenţă, format din Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi Vasile Avram, la datade 30 iulie. În fotbalul românesc de zeci de ani, aceştia nu au luat în calculşi varianta excluderii din campionat a unor formaţii, caz în care ROAF prevedeacă echipa respectivă va fi retrogradată doar un eşalon şi apoi va avea dreptulde a promova.

La mai bine de o lună, timp în care începuseră toatecompetiţiile fotbalistice, Comitetul Executiv al FRF s-a reunit pe 31 augustpentru a aproba decizia Comitetului de Urgenţă condus de Mircea Sandu.Reprezentanţii şi-au dat seama de gafa făcută şi că regulamentul poate fifentat rapid, hotărând să efectueze o nouă modificare în articolul 20, pe careînsă nu au mai anunţat-o pe site, pentru că astfel şi-ar fi dat singuri pestemână. Unul dintre oficialii FRF afirmă că, din câte îşi aduce aminte, Comitetula completat “completarea” pe 31 august, astfel că şi în cazul retragerii, şi încel al excluderii, se aplică aceeaşi sancţiune: retrogradare două eşaloane şiinterzicerea dreptului de a promova pentru cinci ani. Pe site-ul FRF, la ROAF, a rămas cel vechi, din 2009. “Vom încerca să remediem această problemă”, spune unul dintre reprezentanţii forului condus de Mircea Sandu.

În schimb, unul dintre reprezentanţii Ligii a II-a înComitetul Executiv, Marian Rusen, a precizat, pentru “Puterea”, că s-a modificat doar în parteparagraful referitor la excluderea unor echipe din campionat. “Ţin minte că am aprobat acea completare a Comitetului deUrgenţă, dar nu s-a pus în discuţie şi în cazul excluderilor să procedăm lafel. Dacă te retragi, o faci de bună voie şi îţi primeşte pedeapsa. Aşa dacă arfi fost şi în cazul excluderilor aceeaşi treabă, atunci echipa respectivă ar fiprimit două pedepse, ceea ce nu e logic. Pedeapsa se contopeşte, se primeştecea mai mare. În schimb, s-a decis că, dacă o echipă este exclusă, atunci varetrograda două eşaloane şi poate reveni oricând”.

Decişi în proporţie mare să renunţe, oficialii hunedoreniau acum posibilitatea de a-şi face viaţa mai uşoară, luând exemplul multoraltor formaţii aflate în aceeaşi situaţie. În cazul în care se retrag, clubulîşi poate schimba statutul juridic din 2011 şi o va lua de la capăt, putândpromova oricând, şi, de asemenea, poate aştepta să fie exclus, riscând doarretrogradarea în Liga a IV-a. Tot ce trebuie să facă este să nu se prezinte laurmătoarele două meciuri şi problema va fi rezolvată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-07-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE