2020-08-13 06:35

REVANȘĂ. Irina Begu a împins echipa de Fed Cup a României spre o victorie istorică împotriva Spaniei, scor 3-2

 |  19:38
REVANȘĂ. Irina Begu a împins echipa de Fed Cup a României spre o victorie istorică împotriva Spaniei, scor 3-2

Florentin Dincă

Echipa României de Fed Cup au învins după două zile magnifice Spania și s-a calificat după 23 de ani din nou în barajul pentru Grupa I Mondială. Cu cât a fost mai greu, cu atât a fost mai frumoasă izbânda finală. După 1-1 în prima zi, victorie Halep și înfrângere Begu, a doua zi a fost de-a dreptul electrizantă. Simona a cedat clar cu Muguruza, însă de aici a intrat în rol Irina, cea care a plâns de nervi, neputință și presiune la finalul meciului pierdut cu aceeași Gabrine Muguruza. Revanșa sportivei noastre a început când a executat-o rapid pe Soler Espinosa în meciul 4, pentru ca imediat să intre să joace în partida de dublu alături de Monica Niculescu. Susținute non-stop de cei aproximativ 4.000 de spectatori de pe Patinoarul din Galați, fatele noastre au revenit după 0-1 la seturi și s-au impus în decisiv într-un stil de mare echipă cu 6-2.

„Publicul ne-a ajutat enorm de mult. N-am fi putut câștiga fără el. Am jucat din tot sufletul pentru România. M-a ajutat enorm Monica, joc foarte ușor cu ea”, a declarat Begu, completată de Monica Niculescu: “Fanii au fost minunați. Datorită lor am câștigat acest meci. Lă mulțumim! Sunt foarte emoționată, nu știu cum am reușit să joc ultimul punct".

REVANȘĂ. Irina Begu a împins echipa de Fed Cup a României spre o victorie istorică împotriva Spaniei, scor 3-2
zoom
REZULTATE ROMÂNIA - SPANIA

Sâmbătă Simona Halep - Silvia Soler-Espinosa 6-2, 6-1 Garbine Muguruza - Irina Begu 6-3, 6-2

Duminică Garbine Muguruza - Simona Halep 6-4, 6-3 Irina Begu - Silvia Soler-Espinosa 6-2, 6-4

Monica Niculescu/Irina Begu – Garbine Muguruza/Medina Garrigues 5-7, 6-3, 6-2

Explicațiile Simonei

Simona a încercat să explice eșecul net din meciul 3 în fața Gabrinei Muguruza. Sportiva noastră spune că presiunea foarte mare a fanilor români au emoționat-o peste măsură și din acest motiv nu s-a putut concentra deloc. “Au fost emoții foarte mari. Din păcate nu m-am putut detașa. Când joc pentru echipă sunt foarte emoționată și am o presiune foarte mare, dar nu vreau să dau vina pe acest lucru. A fost mai bună, a jucat mult mai agresiv și mult mai bine decât mine. Eu am jucat destul de scurt, nu am jucat ceea ce trebuia să joc ca să o înving. Muguruza este o jucătoare puternică, joacă foarte bine, o să aibă un viitor foarte bun și va fi o adversară foarte dificilă în viitor. Stilul meu este să mă manifest, să-mi dau drumul să scap de emoții. Mi-a fost și rău un pic înainte de meci, probabil de la tensiune, m-a durut și capul”, a precizat Halep.

Antrenor de decor

Multe voci cu greutate din tenis susțin că întâlnirea cu Spania putea fi rezolvată mult mai devreme de căpitanul nejucător al României, Alina Tecșor. Dacă ibericele au fost strunite de Conchita Martinez, a noastră antrenoare a rămas fără replică într-un moment de răscruce, în care Simona Halep se chinuia din greu să revină în meciul 3 cu Muguruza. Pe finalul partidei respective, între seturi, Tecșor a fost incapabilă să-i dea măcar un sfat Simonei, tocmai când sportiva avea nevoie mai mult ca niciodată de o indicație prețioasă. Ea s-a rezumat doar să o privească îndelung pe Simona și să-i aducă gheață. Rezultatul, Halep a cedat meciul după câteva minute.

REVANȘĂ. Irina Begu a împins echipa de Fed Cup a României spre o victorie istorică împotriva Spaniei, scor 3-2
zoom
Demonstrativul așteptat de toți românii

Simona Halep a declarat că meciul de tenis demonstrativ pe care îl va juca împotriva președintelui Klaus Iohannis, un practicant de nădejde al sportului alb, va avea loc înainte de 1 mai, dar încă nu s-a fixat data. „Cred că meciul cu președintele va fi mai devreme de 1 mai. Nu știu încă, nu s-a hotărât data. Aștept cu nerăbdare și eu să joc, dar va fi ceva deosebit, nu va fi doar un meci cu mine și cu domnul președinte. Vor fi și copii”, a spus Halep.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-08

In legatura cu acest articol...

Simona Halep: Îi mulţumesc preşedintelui Klaus Iohannis pentru că a asistat la primul meci al întâlnirii din Fed Cup

UPDATE. Fed Cup: ROMÂNIA – SPANIA 1-1. Simona Halep – Silvia Soler-Espinosa 6-2, 6-1. Garbine Muguruza - Irina Begu 6-3, 6-2

UPDATE. Halep, învinsă clar de Muguruza. Begu a trecut de Espinosa, și a luat punctul și la dublu, alături de Monica Niculescu. România – Spania 3-2 în Fed Cup
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE