2020-08-08 04:16

România e pe cai mari. Record de participare la Balcaniada Ecvestră (1-4 septembrie)

 |  16:42
România e pe cai mari. Record de participare la Balcaniada Ecvestră (1-4 septembrie)

Ţara noastră organizează în premieră Balcaniada Ecvestră. 278 de cai provenind din nouă ţări, un record absolut al acestei competiţii, vor participa între 1 şi 4 septembrie la Clubul Regatul Cailor din Adunaţii Copăceni, la 15 minute de Bucureşti, în direcţia Giurgiu. Valoarea cailor prezenţi la Balcaniadă este estimată la peste 50 de milioane de euro. Cel mai scump exemplar este evaluat la două milioane de euro şi aparţine unui sportiv din Turcia. Deschiderea oficială are loc pe 31 august, la ora 19.00, iar probele de concurs vor avea loc în perioada 1-4 septembrie, în intervalul ora 08.00-19.00.

Este prima oară în ultimii 20 de ani când România îndeplineşte toate criteriile cerute de Federaţia Internaţională de Echitaţie. “Suntem onorați că am fost desemnați anul acesta să organizăm această competiție de mare anvergură pentru lumea sportului ecvestru. Invităm în tribune toți iubitorii de echitație, cărora le promitem un spectacol ecvestru cum nu s-a mai văzut la noi în țară. Avem mare încredere în sportivii noștri că vor urca pe podium. Modul de organizare a convins delegaţiile ţărilor balcanice să se înscrie într-un număr atât de mare la această competiţe. Este o onoare  pentru Federaţia Ecvestră şi pentru România că au sosit în ţara noastră toţi aceşti campioni. Aceasta demonstrează că suntem în graphic cu relansărea sportului ecvestru în ţara noastră. Federaţia a făcut eforturi uriaşe pentru organizare competiţiei  la acest nivel. Aşteptăm mii de persoane în tribune. Intrarea este liberă, iar vremea se anunţă a fi excelentă”, a declarat Vlad Bontea, preşedintele Federaţiei Ecvestre Române.

Balcaniada de echitaţie este cel mai mare eveniment sportiv pentru profesionişti, din Balcani. La scară internaţională, se plasează după Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi cele Europene. Prima ediţie a Balcaniadei Ecvestre a fost organizată în 1968, la Istanbul. Anul trecut competiţia a avut loc la Porto Carras, în Grecia, unde au participat 160 de cai şi 120 de sportivi.

Avem şanse la medalii

România participă la Balcaniadă cu 40 de sportivi şi 50 de cai, la toate cele şase probe: copii, tineret, amazoane, cai tineri, seniori şi echipe. Ţara noastră are şanse mari la medalii, în contextul în care, la competiţia de anul trecut, sportivii noştri au câştigat 8 medalii: una de aur, 2 de argint şi 5 de bronz. În ţara noastră, sportul ecvestru a luat amploare în ultimul timp. 500 de sportivi şi 600 de cai participă sub egida Federaţiei Ecvestre la concursuri Naţionale şi Internaţionale. Echitaţia poate fi practicată în toate zonele ţării. Există peste 52 de cluburi sportive afiliate. Federaţiei Ecvestre Române şi alte 14 herghelii oferă cursuri de călărie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-28

GALERIE MEDIA

Parerea ta...

NITA VICTORIA
31 Aug 2016

Ma bucur ca e aproape de Bucuresti.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE